De Lieshoutseweg (N615) tussen Beek en Donk en Lieshout
De Lieshoutseweg (N615) tussen Beek en Donk en Lieshout

Klachtenregen na afsluiting Lieshoutseweg; gemeente werkt aan oplossing

Algemeen

Redacteur: Nikki Barten

Beek en Donk - Het regent klachten bij de gemeente over verkeersoverlast door de gedeeltelijke afsluiting van de N615 (Lieshoutseweg tussen het kruispunt van de Oranjelaan en de Muzenlaan). De gemeente is hierover al in gesprek met uitvoerder Boskalis om dit zo snel mogelijk op orde te brengen. De weg is sinds maandag afgesloten en gaat pas op 2 september weer open.

"We hebben al heel veel klachten gehad van inwoners over de enorme verkeersdrukte en verkeerschaos in het dorp. Er is een grote omleidingsroute bekend. Voor de mensen die dit niet weten en ineens zien dat de weg is afgesloten, is het niet duidelijk waar ze heen moeten. Daarom gaat Boskalis deze week nog de juiste borden plaatsen met een goede omleidingsroute om het verkeer zo gestroomlijnd mogelijk te laten verlopen", aldus het college.

De omleidingsroute door Beek en Donk wordt gestuurd vanuit Lieshout over de Herendijk, via de Kapelstraat richting de Donkse brug. "Dat is de route die het verkeer zou moeten rijden. Dan is het eenduidig en ervaren we zo min mogelijk overlast de komende 2,5 week.

Aanpak N615
De afsluiting is onderdeel van het groot onderhoud van de N615 van Gerwen naar Beek en Donk. In zes verschillende fases wordt de provinciale weg aangepakt. Naast de vervanging van het asfalt en de stoplichten worden er verkeerskundige aanpassingen doorgevoerd om de weg veiliger en beter te maken. Zo komt er onder andere tussen de Orchideestraat en de Irisstraat een fietspad te liggen, zodat er tussen de Beekse brug en de Bavaria-rotonde niet meer hoeft worden overgestoken. Dit met het oog op de veiligheid van de schoolgaande jeugd richting het Commanderij College.