De Grote Fietsdag op dinsdag 3 juli. Meer dan 120 deelnemers fietsten een door KBO Lieshout uitgezette tocht langs Sint Oedenrode, Liempde en Boskant. Een geslaagde dag
De Grote Fietsdag op dinsdag 3 juli. Meer dan 120 deelnemers fietsten een door KBO Lieshout uitgezette tocht langs Sint Oedenrode, Liempde en Boskant. Een geslaagde dag

KBO Lieshout fietst en leest

Algemeen

Lieshout - KBO Lieshout organiseert de komende tijd weer diverse activiteiten, waaronder een fietstocht. Ook komt de leesclub voor het eerst weer bij elkaar.

Fietstocht Achelse Kluis
Woensdag 29 augustus fietst KBO Lieshout naar de Achelse Kluis. Het is de tweede keer dit seizoen. Op de dag van de eerste tocht was het ontzettend warm. Er waren daardoor nogal wat afmeldingen. Toch trotseerden er nog 21 senioren de hitte.

Op 29 augustus is het vertrek om half tien bij het Dorpshuis in Lieshout. Aanmelden is niet nodig. Neem zelf een lunchpakket mee maar u kunt ook wat bestellen bij de Achelse Kluis. Verwachte terugkomst in Lieshout is 17.00 uur.

Leesclub
De leesclub komt op dinsdagavond 4 september weer bij elkaar. We bespreken dan 'Het oude land' van Dörte Hansen. De eeuwige zoektocht van de mens naar zijn plaats in het leven staat centraal in deze gevoelige roman. Vera en haar moeder ontsnappen aan het geweld van de Tweede Wereldoorlog, om de rest van hun leven als buitenstaander behandeld te worden. Zestig jaar later zijn Anne en haar zoontje Leon de vluchtelingen die hopen op een beter leven. De rode draad doorheen dit verhaal is het oude huis waarin beide generaties vluchten, zoeken en uiteindelijk thuiskomen. Zoals het opschrift boven het huis in kwestie: 'Het huis is het mijne en toch niet het mijne, wie na mij komt, noemt het ook nog het zijne.' Lijkt het u leuk om samen met anderen een boek te bespreken? Kom dan eens vrijblijvend naar de avond van KBO Leesclub. Locatie Franciscushof, aanvang 20.00 uur.

Inloop
Iedere dinsdagochtend van 10 uur tot half twaalf in het Dorpshuis. Loop eens binnen, u bent van harte welkom om kennis te maken met een dynamische seniorenvereniging.