Afbeelding

Buurkracht houdt startbijeenkomst in Laarbeek

Algemeen

Laarbeek - Er kunnen nog veel meer zonnepanelen op de daken van huizen in Noord-Brabant. Het maatschappelijke initiatief Buurkracht organiseert daarom van 10 september tot en met 25 september zeventien startbijeenkomsten, waarvan één in Laarbeek. Om inwoners en hun buren te informeren over deze duurzame energievorm. En om buurtbewoners met elkaar in contact te brengen, zodat ze meteen tot actie over kunnen gaan. Want buren hebben samen buurkracht. De inzet: op zoveel mogelijk daken van Brabantse koopwoningen zonnepanelen.

Succesvol landelijk initiatief breidt fors uit
Buurkracht brengt mensen bij elkaar om samen energie te besparen. Inmiddels zijn er ruim 300 buurten actief in Nederland, waarvan meer dan 100 in Noord-Brabant. In alleen al Noord-Brabant besparen Buurkrachtbuurten bijna € 800.000,- per jaar op hun energierekeningen. Met de komende startbijeenkomsten verovert dit succesvolle maatschappelijke initiatief de provincie verder.

Samen energie besparen: zinvol én leuk
"Samen energie besparen wérkt. Zodra buurtgenoten de handen ineenslaan zie je dat ze grootse resultaten weten te boeken. En niet onbelangrijk, ze vinden het ook leuk om zich gezamenlijk in te zetten. Er zit zoveel kracht in buurten!" aldus Gert Wagenvoort, buurtbegeleider Noord-Brabant bij Buurkracht.

Jouw buurt de volgende Buurkrachtbuurt?
Hoe regel je zonnepanelen en hoe helpt Buurkracht daarbij? Op deze en andere vragen krijg je antwoord op de startbijeenkomst. Tevens is het een mooi moment om met buurtgenoten te spreken hoe de handen ineen te slaan. Welke buurt wordt de 105de Buurkrachtbuurt van Noord-Brabant? En de 106de? En…

Startbijeenkomst
Startbijeenkomst Laarbeek wordt gehouden op woensdag 12 september in het Dorpshuis van Lieshout, Grotenhof 2. De bijeenkomst begint om 20.00 uur en duurt ongeveer een uur. De koffie staat klaar vanaf 19.30 uur en na afloop kun je nog een drankje nemen. Aanmelden via buurkracht.nl. Geïnteresseerden in de bijeenkomst en/of in Buurkracht kunnen bij vragen contact opnemen met buurtbegeleider Gert Wagenvoort via gert@buurkracht.nl.

Buurkracht is samen energie besparen
Buurkracht is gratis, onafhankelijk en niet-commercieel. Het maatschappelijke initiatief wordt gesteund door gemeenten en provincies. Buurkracht gelooft dat energie besparen makkelijker, voordeliger en leuker is als je het met de buren doet. Buurkracht is iets wat buren tezamen hebben. De buurtbegeleiders van Buurkracht helpen onder meer bij het enthousiasmeren van buurtgenoten en het aanvragen van offertes bij leveranciers. www.buurkracht.nl