Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: eb58d7
Foto: Daphne van Leuken
FOTO'S + VIDEO Fotoseries

Zonnige zondag; Muziektuinpodium zoals het bedoeld is

Beek en Donk – Vrolijke klanken klinken uit de muziektuin. Afgelopen jaar was deze plek al zeven keer dé plek om in Laarbeek gratis van muziek te genieten. Naast een avond voor de jeugd werd afgelopen jaar ook op vijf mei muziek gemaakt. De gratis muziekpodia op zondag zijn een succes. Levensgenieters kunnen op 23 september voor de laatste keer dit jaar aanschuiven.

Voor elk wat wils
Een dame komt zingend over het fietspad naast het kanaal gelopen. De muziek van het Muziektuinpodium werkt aanstekelijk. Blaasorkest Sonore uit Son bracht zojuist een warm, stemmig optreden in de kiosk en nu staat Blazerij de Molshoop te swingen. "Aux Champs-Elysées", zingen muzikanten en publiek. "Aux Champs-Elysées." Het plezier spat er vanaf. Terwijl het publiek met een drankje in de hand gezellig staat te keuvelen en van de muziek geniet is dit precies wat de mensen achter Muziektuinpodium voor ogen hebben. De muziektuin leeft. Her en der staan fietsen en na het optreden blijven muzikanten nog even hangen om van elkaars muziek te genieten. Drummer Bert Gerbrands is op het laatste moment 'ingevlogen'. De vaste drummer is op de Brabantse dag in Heeze, maar Bert weet met één repetitie het repertoire goed te vertolken. Vaste arrangeur en medeoprichter van het gezelschap Peter van Twist geniet met volle teugen. "Sssst… niet doorvertellen", fluistert hij. "We zijn geen echte muzikanten." Dan vertelt Peter het bijzondere verhaal dat ruim dertig jaar geleden enthousiaste buurbewoners in de Nuenense wijk Molvense Erven bij elkaar aanbelden en vroegen of ze een instrument wilden gaan bespelen voor een carnavalsband. Nog steeds arrangeert Pieter muziek op het niveau van de muzikanten.

Optreden voor een consumptiebon
Inmiddels is het podium bij het Parkpaviljoen klaar voor bigband 'The Nightcats'. Swingend laten ze het koper klinken en ook de pianist van het combo speelt de sterren van de hemel. "Dat dit allemaal gratis kan", klinkt uit het publiek. "dit is echt een steengoede band." Gipsy Mood, het gezelschap dat de middag afsluit, verwarmt met haar temparamentvolle optreden het publiek. Fijn, want inmiddels is een fris windje opgestoken. De pas bevallen zangeres Rosa wordt aangespoord 'La mamma' van Corry Brokken te zingen, maar ze laat zich niet gek maken en zingt een 'mama-liedje' uit haar eigen repertoire. Cees van Welie en Joep van Dijk van Muziektuinpodium genieten van de middag en vragen ook aandacht voor de laatste aflevering op 23 september. "Naast Shantykoor de Klotvaarders en Zwaovel & Salpaeter treden BBC Jazz en Harmonie O&U op", vertellen Joep en Cees. "De laatste keer veel Laarbeekse inbreng en dat allemaal voor één consumptiebon."

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>