Afbeelding
Foto: Janneke Meulepas

Schenking van €3.800,00 aan Dierenpark 't Regter Eind

Algemeen Dieren

Beek en Donk - KSV Oost Brabant is een kleindierenvereniging, waar de leden kippen, sierduiven, konijnen en watervogels fokken. Deze vereniging werd bijna 70 jaar geleden opgericht in Gemert, en waar mensen uit heel de regio zich bij aan sloten.

Het fokken en tentoonstellen van de dieren was een grote hobby en passie voor de leden. Wat eens een bloeiende vereniging was, met vele actieve leden met maandelijks een drukbezochte ledenvergadering. Waar kennis verdeeld werd, en ook veel plezier beleefd werd. De laatste jaren werd het steeds moelijker om de vereniging draaiende te houden, weinig tot geen jeugdleden, vergrijzing van de leden. Meer ook de vele regelgeving om de dieren te houden, maar vooral ook de vogelgriep, en het konijnenvirus die ervoor zorgen dat de tentoonstellingen niet meer door mochten gaan. Daarom hebben de leden besloten om er mee te stoppen en de vereniging op te heffen. Na enkele emotionele vergaderingen is in goede harmonie de stekker eruit getrokken, hoe jammer dat ze dit ook vonden. Volgens de statuten moest het geld van de vereniging, aan door de leden te bepalen goed doel worden geschonken. Hier kwamen 10 goede doelen uit de bus en volgens een puntensysteem konden de leden dit verdelen. Afgelopen zaterdag was er een laatste bijeenkomst in het boerenbondsmuseum waar de leden nog een keer de dieren konden praten, en het geld aan de goede doelen kon worden geschonken.

100 euro voor het Boerenbonds museum, 200 euro voor de keskes uit Handel/Gemert, 300 euro voor kinderboerderij ORO in Deurne, 750 euro naar De Specht in Handel, 850 voor Freekenia en 1050 euro naar de Cornelius stichting in Boerdonk. 1400 euro voor het diabetes fonds, 1550 euro voor kinderboerderij het Weverkeshof te Nuenen, 2000 euro naar kleindierenvereniging PSWV Liessel. Voor dierenpark 't Regter Eind uit Beek en Donk, wat de laatste jaren hun thuishonk was, waar de ledenvergaderingen werden gehouden, lezingen enz. werd liefst 3800 euro geschonken. Ondanks dat ze met de vereniging stoppen kunnen ze andere verenigingen blij maken met het geld. Onder het genot van een borreltje werd er nog lekker lang na gebuurd en zo hoort het eigenlijk ook over hun dieren.

KSV Oost Brabant bedankt de vele leden en vrijwilligers, die bijna 70 jaar de vereniging mee draaiende hebben gehouden, KSV Oost Brabant een vereniging om trots op te zijn.