vv Mariahout kan geen vuist maken tegen Avanti '31

Mariahout - Na een succesvol seizoen, waarin Mariahout als zevende eindigde, begon het vaandelteam afgelopen zondag aan de eerste officiële wedstrijd van het seizoen 2018/2019. Met twee nieuwe spelers - Noah van Rossum en Dominique Leenders, beide overgekomen van Sparta '25 - in de gelederen, is de doelstelling uitgesproken om in de top 5 te eindigen.

In de eerste wedstrijd van de bekercompetitie moest Mariahout het opnemen tegen derdeklasser Avanti '31. Mariahout, met trainer Van de Haterd voor het tweede jaar aan het roer, bood goed weerstand, maar kon tegen Avanti '31, dat in de reguliere competitie een klasse hoger uitkomt, aanvallend nauwelijks een vuist maken. Na 10 minuten viel de openingstreffer voor Avanti '31 toen Fabian Koenen de bal op de helft van Mariahout wist te onderscheppen en met een goede pass Said Ali Hussein wist te bereiken. Said schoof de bal beheerst langs de keeper in de verre hoek. Dat het bij rust nog steeds maar 0-1 stond was te danken aan doelman Dominique Leenders, die zijn eerste officiële wedstrijd voor Mariahout keepte. Vlak na de 0-1 tikte Dominique een goed schot van Fabian Koenen over de lat en in de 37e minuut stopte hij een strafschop van Milan Lucius, nadat hijzelf Fabian Koenen in het strafschopgebied had gevloerd.

Na rust was het Koen van Engeland die ongeveer bij zijn eerste balcontact met een intikker de stand op 0-2 bracht. Zaterdagavond speelt Mariahout in Liempde haar tweede bekerwedstrijd tegen DVG. Aanvang van de wedstrijd is 18.00 uur.

Met ingang van het huidige seizoen starten de thuiswedstrijden van het eerste om 14.00 uur. Ook zijn er nog twee openstaande vacatures. Voetbalvereniging Mariahout is nog op zoek naar een leider voor het tweede elftal en naar een trainer voor het dameselftal. Is een van de vacatures iets voor jou? Neem dan contact op met voorzitter Jeroen de Louw via voorzitter@vvmariahout.nl.