Alle finalisten van het toernooi
Alle finalisten van het toernooi

Open Aarles tafeltenniskampioenschap

Sportnieuws Sport

Aarle-Rixtel - In het kader van het open Aarles tafeltennistoernooi werden vorige week woensdag en donderdag weer veel wedstrijden gespeeld bij ATTC'77. Op woensdag waren er twee vijfkampen in de B-klasse en een vierkamp in zowel de C- als de D-klasse.

In de beide poules in de B-klasse deden twee ATTC-ers mee. In de ene poule eindigde Albert Scheepers als derde en Jeroen Doensen als vierde. Hier ging de winnaar van vorig jaar, Kevin van der Elst van Veldhoven, als eerste door. In de andere poule ging het uiteindelijk tussen Henk van der Bruggen van ATTC en Geert Tops van Deurne. Helaas verloor Henk in vijf games van Geert, dus geen ATTC-ers door naar de finale.

In de C-poule met alleen spelers van ATTC gingen er twee door naar de finale. Gerdi van den Boomen, Henk Buiting en Koos Martinali eindigden gedeelde eerste en na wat rekenwerk gingen Gerdi en Henk door. Ook de D-poule was een Aarles onderonsje met als winnaars Astrid Kweens en Hannie Reijnders.

Op de donderdag was het de beurt aan de toppers uit de regio en een poule uit de B- en D-klasse. De ene A-poule werd aangevoerd door Arjen Wilting (Deurne) en Johan Voorhout (ATTC). Omdat Johan de vrijdag verhinderd was, schoof Peter Bruurs van Stiphout door naar de finale. In de andere poule waren Frenklin van der Burgt (Stiphout) en John Zeegers (Deurne) de gelukkigen.

In de B-poule eindigde Karel van der Putten (ATTC), ondanks verlies tegen clubgenoot Jos Beniers, als eerste. In de D-poule bestaande uit vier dames van ATTC gingen Gerda Berkers en Gerrie Manders door naar de finale.

Bij de finales op vrijdag werden mooie wedstrijden gespeeld op alle niveaus. In de D-klasse was Astrid Kweens (ATTC'77) de sterkste, in de C-klasse Wilma van Beek (ATTC'77), in de B-klasse Kevin van der Elst (Veldhoven) en in de A-klasse Arjen Wilting (Deurne).

Competitiestart
Na deze goede voorbereiding is iedereen hopelijk klaar voor de competitie die deze week weer van start gaat. ATTC'77 doet met acht teams mee in de competitie. Op vrijdag 7 september zijn vanaf 20.00 uur al de eerste thuiswedstrijden in de gymzaal aan de Jan van Rixtelstraat in Aarle-Rixtel. Loop gerust eens binnen om een kijkje te nemen.