Een welp vliegt over naar de Scouts
Een welp vliegt over naar de Scouts

Overvliegen op hoogte bij Scouting Aarle-Rixtel

Algemeen Algemeen

Aarle-Rixtel - Scouting Aarle-Rixtel heeft afgelopen zaterdag het Scoutingseizoen geopend met het overvliegen. Bij het overvliegen gaan de oudste leden van een speltak over naar de volgende speltak.

Het overvliegen gebeurde dit jaar met een zogenaamde Chinese overzet. Een Chinese overzet bestaat uit twee houten torens, welke met palen aan elkaar zijn geknoopt. Met behulp van een draaiconstructie met daaraan een zitje werden de leden van de ene naar de andere toren gevlogen. Een mooie constructie welke door de oudste jeugdleden (de Explorers) vakkundig in elkaar was geknoopt.

Na het overvliegen was er nog een vragencircuit, waarbij de leden in groepjes diverse vragen moesten beantwoorden en doe-opdrachten moesten uitvoeren. Wanneer alles goed was beantwoord werd er een slagzin gevormd, waarna de leden door mochten naar de laatste activiteit: het bakken van een sjasliek boven één van de vuurtonnen die op het terrein stonden.

Scouting Aarle-Rixtel kijkt terug op een geslaagde dag waarbij een groot aantal kinderen, zowel leden als niet-leden, zich goed hebben vermaakt. Bij verschillende speltakken van Scouting Aarle-Rixtel is er dit seizoen nog plaats voor nieuwe leden; meer informatie over de verschillende speltakken kan worden gevonden op de website www.scoutingaarlerixtel.nl.