Logo mooilaarbeek.nl
Lezingen

Lezing bij Heemkundekring Lieshout over ontwikkeling middeleeuws kasteel

Lieshout - De heer Drs. Bas Aarts uit Tilburg, houdt op woensdag 12 september om 20.00 uur een lezing over de ontwikkeling van het middeleeuwse kasteel in Noord-Brabant. Deze lezing wordt gehouden in Zaal de Koekoek aan de Dorpsstraat in Lieshout.

De lezing zal vóór de pauze een beeld schetsen van de algemene ontwikkeling van de kastelenbouw in de Middeleeuwen. Na de pauze zal de nadruk liggen op kastelen in eigen regio, de Peel, de Kempen, de Meierij, maar ook de streek langs de Maas, waarbij de provinciegrens probleemloos overschreden zal worden.

De spreker, Drs. Bas Aarts (1947), studeerde geschiedenis aan de Katholieke Leergangen in Tilburg en vervolgens aan de Katholieke Universiteit van Nijmegen. Hij was als docent geschiedenis verbonden aan het Bisschop Bekkerscollege in Eindhoven. Hij publiceerde in diverse bladen en boeken over regionaal- historische en castellologische onderwerpen. Hij is voorzitter van de Vereniging Vrienden van Brabantse kastelen, redacteur van 'Het Brabants Kasteel', gastonderzoeker aan de Universiteit Leiden en momenteel bezig met dissertatieonderzoek naar de motteburchten in het hertogdom Brabant.

U bent allen van harte welkom bij deze lezing. Ook niet-leden van de Heemkundekring zijn van harte welkom.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>