Afbeelding

Geslaagde clubkampioenschappen RC de Oude Molen

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - De jaarlijkse clubkampioenschappen vonden zondag 2 september bij RC de Oude Molen plaats. Op de zonovergoten buitenbaan hebben ongeveer 50 leden hun kür laten zien. Het was een gezellige dag met heel veel mooie küren.

De dag begon om 10.00 uur met de prepupillen. Deze meiden hebben al een aantal wedstrijden gereden, maar het was nog steeds erg spannend. De punten lagen erg dicht bij elkaar. Uiteindelijk is Ella Weekamp 1e geworden, Manouk v.d. Biggelaar 2e en Minthe Schmeits 3e. Hierna kwamen de al iets meer ervaren rijdsters, de espoirs. Het was een spannende wedstrijd, de rijdsters waren erg aan elkaar gewaagd. Anne v.d. Aa is 1e geworden, Naïla Raaijmakers 2e en Laura van Zelst 3e. Bij de rolrinckels reden Meike Meeusen en Noor v.d. Loo. Zij hebben allebei een hele nette kür laten zien. Meike is 1e geworden en Noor 2e. Als laatste categorie voor de pauze waren de supermini's. Dieneke van Dommelen reed helaas alleen in deze categorie, omdat er door blessures een aantal rijdsters zijn uitgevallen. Dieneke heeft wel een mooie kür gereden, waarmee ze dus de 1e plaats heeft gehaald.

Hierna volgde een gezamenlijke lunch waarbij alle rijdsters konden genieten van een broodje knakworst. Na de pauze ging de wedstrijd verder met de pupillen. Ook hier was het een spannende wedstrijd. Uiteindelijk ging Jelilly Meinhardt er met de winst vandoor, Maria Zdziech werd 2e en Jill Gloudemans 3e. De wedstrijd vervolgde met een aantal dansers, omdat zij niet meer doen vrijrijden en wel dansen, mochten zij hun vrije dans rijden. Jill Donkers werd 1e, Danique de Groot 2e en Pleun Willems 3e. Bij de mini's werd Gwenn Gilsing overtuigend 1e, Saar Willems 2e en Anne van Melis 3e.

Hierna volgden de starters. Zij schaatsen nog erg kort en hebben nog nooit een wedstrijd gereden. Zij mochten hier een kürtje rijden met de kunstjes die zij de afgelopen tijd al hebben geleerd en volgend jaar zullen zij ook wedstrijden gaan rijden. Jynte Langeveld werd hierbij 1e, Lotte van Zutphen 2e en Noralin Schmeits 3e. Hierna volgden de oudste rijdsters van de dag, de senioren/jeugd/nationale klasse. Marloes Kluijtmans werd overtuigend 1e. De strijd om plek 2 en 3 was erg spannend. Uiteindelijk is Chloë Donkers 2e geworden en Michelle de Koning 3e. Als laatste deze dag mochten de twee allernieuwste leden, die nog maar net schaatsen, een paar kunstjes laten zien. Emma Verhofstadt en Dagoda vd Sande schaatsen nog maar een paar weken maar mochten voor het publiek een demonstratie geven wat ze al hebben geleerd deze weken.

Dit was dan ook het einde van een zeer geslaagde dag. Op www.rcdeoudemolen.nl staan binnenkort de volledige uitslagen en foto's van deze dag.