Kimberly Loos met 'Minerva AEG'
Kimberly Loos met 'Minerva AEG'

Kimberly Loos Nederlands Kampioen

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - Kimberly Loos nam zaterdag 1 september, met haar zesjarige paard Minerva AEG, deel aan het Nederlands Kampioenschap springen klasse M. De strijd om de kampioenstitel vond plaats op het hippisch centrum in Ermelo.

Het kampioenschap van de klasse M-springen bestond uit twee manches en een barrage. Kimberly wist met Minerva AEG de eerste manche foutloos en tevens in de snelste tijd af te leggen. Dit betekende dat ze als laatste mocht starten in de tweede manche. Deze tweede manche legde Kimberly met Minerva AEG wederom foutloos af en daarmee was zij uiteindelijk de negende kandidaat in de barrage die kon gaan strijden om de titel.

De barrage bleek niet makkelijk te zijn, want vooral de laatste hindernis leverde voor veel combinaties een probleem op. Maar vier combinaties wisten voor derde maal de lei schoon te houden, waaronder Kimberly Loos. Als laatste starter wist zij met Minerva AEG alle balken te laten liggen en de snelste tijd te klokken. Dit leverde haar de gouden medaille op en de titel Nederlands Kampioen.