Afbeelding

Voorbespreking Partij Nieuw Laarbeek

Politiek nieuws Politiek

Laarbeek - Op deze voorbespreking op maandag 10 september om 20.00 uur in de Dreef te Aarle-Rixtel komen de punten aan de orde zoals die op de agenda staan van de commissies Sociaal Domein. Ruimtelijk Domein en Algemene Zaken.

De volledige agenda, met alle stukken, kunt u vinden op de website van de gemeente. Enkele belangrijke onderwerpen zijn o.a.: Bij commissie Sociaal Domein wordt een presentatie gegeven door de Stichting Leergeld. Leergeld wil dat alle kinderen mee kunnen doen. Steeds meer kinderen kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenoten normaal zijn.

De agenda van de commissie Ruimtelijk Domein gaat vooral over woningbouw in z'n algemeenheid en in het bijzonder in Aarle-Rixtel en Lieshout. Ook worden er twee voorstellen over bestemmingsplanwijzigingen aangeboden, die gaan over woningbouw en uitbreiding zorgactiviteiten. Tenslotte wordt gesproken over regels over ondergrondse infrastructuur (rioleringen, kabels, e.d.). Vooral de woningbouw is interessant.

In de commissie Algemene Zaken wordt informatie verstrekt over de toekomst van Laarbeek, de ontwikkeling van gemeentefinanciën voor de komende jaren ed. Belangrijk is de tussenevaluatie van het ondernemersfonds zelf en de afspraken over de gemeentelijke evaluatie van het ondernemersfonds. Ook wordt een presentatie gegeven over de circulaire economie oftewel hoe gaan we om met de afvalstromen. Verder komt de toekomstige samenwerking met de regiogemeenten binnen Zuidoost Brabant ter sprake.

Bent u geïnteresseerd en wilt u mee praten, ook over andere onderwerpen, dan bent u van harte uitgenodigd. De koffie en thee staan klaar.