Schaakvereniging DOT trapt nieuw seizoen af

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - Iedere 1e dinsdag van de maand wordt er bij schaakvereniging De Oude Toren (DOT) gestreden om de beker. Het bekertoernooi is het schaak equivalent van de Champions League. Het bekertoernooi wordt gespeeld in 4 groepen van 4. De 4 groepswinnaars spelen daarna halve finale, een kwartfinale en een finale die resulteert in het behalen van tijdelijke roem.

De avond is begonnen met de loting voor het bekertoernooi. De loting is verricht door Giel Jacobs. De groepsindeling is als volgt: Groep A: Maurice, Dirk-Jan, Jan en Frans. Groep B: Aloys, Hans, André en Jef. Groep C: Ferrie, Chris, Johnny en Youri. Groep D: Thijs, Teun, Harrie en Willy.

De eerstvolgende bekerwedstrijd is op dinsdag 2 oktober. De overige dinsdagen in de maand wordt een gewone competitie gespeeld. Momenteel spelen er 12 mensen in die competitie mee. Ook voor de competitie is de eerste wedstrijd gespeeld. Door de winst van Jef op Willie is Jef nu koploper in de competitie.

Vanwege de kermis vervalt de competitieavond van volgende week. De eerstvolgende competitiewedstrijd is op 18 september.

Voor iedereen die geïnteresseerd is in schaken en (nog) geen lid is van de schaakvereniging is van harte welkom om een schaakavond mee te maken of om een potje te komen schaken. Ze schaken in een zaaltje van Café Thuis en starten vanaf 18 september iedere dinsdag om 20.30 uur.