Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 0ac5ac
Foto: Joost Duppen
FOTO'S Fotoseries

Spektakelstuk 'De Zwarte Ruiter' in Openluchttheater

Mariahout – Met een grote groep acteurs wordt het verhaal van 'De Zwarte Ruiter' in het openluchttheater opgevoerd tijdens het 45-jarig bestaan van Toneelvereniging Mariahout. Op 8 september was de eerste voorstelling. Op 15, 21 en 22 september is er een voorstelling om half negen en op 16 september om half drie, kan het publiek de wereldpremière beleven.

Deze voorstelling moet je gezien hebben
Op een van de zandpaden in het openluchttheater staat een legertruck te ronken. Terwijl achter de schermen een grote partytent vol authentieke kleding klaarstaat, zetten op het podium diverse acteurs en actrices hun beste beentje voor. Een cast met daarin spelers van alle leeftijden repeteert al maanden. Ook oud-leden zijn voor deze voorstelling van de partij. Een speciaal gelegenheidskoor, samengesteld uit inwoners van de diverse Laarbeekse kernen, zal de acteurs muzikaal ondersteunen. De jubilerende vereniging zet dan ook een megaproductie op de planken. Met 196 rollen op 34 locaties in 17 scènes belooft het een spektakel te worden. Regisseur en schrijver Mark van Amelsvoort neemt met deze voorstelling het publiek mee in het leven van Hans Gruijters, beter bekend als 'De Zwarte Ruiter', een man met twee gezichten.

Zwarte Ruiter
Bijna veertig jaar na zijn dood is Hans Gruijters nog steeds een bron van spannende verhalen. De toeschouwer wordt in de voorstelling meegenomen naar belangrijke momenten uit zijn leven. Hoewel Hans regelmatig van het rechte pad afweek, had hij ook een zachte en charmante kant. De dubbele persoonlijkheid maakt hem een interessante persoon om naar te kijken. Geboren in een groot gezin in Boekel en opgegroeid in Beek en Donk kwam hij ook vaak bij zijn familie in Café De Roskam in Mariahout. Zijn verlegen, eigenwijze en impulsieve karakter zorgt ervoor dat hij op het slechte pad belandt. Veel leveren zijn diefstallen, smokkelpraktijken en inbraken niet op. Omdat hij nog weleens wat schenkt aan armen, ontstaat het beeld van een Robin Hood. Na een gewapende overval in Ravenstein, waar de directeur van het postkantoor door geweld om het leven komt, gaat hij voor lange tijd achter de tralies. Spelers van TVM nemen je mee in het leven van de Zwarte Ruiter. In flashbacks wordt zijn levensverhaal verteld waarin zijn geweten regelmatig spreekt. Een Brabants boefje.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>