Afbeelding
Foto: Piet Segeren

Lezing over biomimicry bij IVN Laarbeek

Algemeen Lezingen

Aarle-Rixtel - Bij IVN Laarbeek wordt donderdag 20 september een lezing gegeven door een lid van de club. Piet Segeren zal dan vanaf 20.00 uur de avond verzorgen. De lezing gaat over biomimicry. De locatie is zoals gebruikelijk clubhuis de Bimd van het IVN aan de Beekseweg te Aarle-Rixtel.

Biomimicry is de wetenschap en de kunst van het nabootsen van de beste biologische ideeën uit de natuur om menselijke problemen op te lossen. Biomimicry is een nieuwe manier van kijken naar en waarderen van de natuur. Leren van de natuur gaat veel verder dan het opdoen van inspiratie. Gedetailleerde studies van structuur en functie van biologische fenomenen maken het mogelijk om technieken te gebruiken die ontstaan zijn in de loop van de 4 miljard jaren evolutie door het mechanisme van selectie. In de voordracht komen een aantal voorbeelden aan bod van hoe de mens gebruik heeft gemaakt van voorbeelden uit de natuur om bepaalde problemen op een efficiënte en duurzame manier op te lossen.

Het zal ongetwijfeld een boeiende avond worden. Piet Segeren heeft in de loop van de jaren in binnen- en buitenland een enorme kennis opgebouwd van de biologische landbouw. En hij zal zijn lezing met voorbeelden uit de praktijk kunnen ondersteunen. Hele kleine beestjes zijn van meer belang voor de mensheid dan velen denken. De natuur als leermeester is door velen vergeten. Misschien kan deze lezing mensen weer op het goede spoor zetten. Iedereen is van harte welkom.