Dennis Veldpaus en Huib van Zutphen in duel om de bal (archieffoto)

Mariahout wint op bezoek bij DVG

Mariahout - Op verzoek van DVG werd de tweede bekerwedstrijd van het seizoen op zaterdagavond gespeeld. Na de nederlaag van vorige week was het de vraag hoe de ploeg van trainer Van de Haterd zou reageren.

DVG opende de wedstrijd fel, maar het was Mariahout dat als eerste gevaarlijk werd. Een afstandsschot van Tim Barten belandde vanaf zo'n 25 meter op de bovenkant van de lat. De bal ging recht omhoog en via de lat weer in het veld, maar DVG kon de bal wegwerken voordat Mariahout verder gevaar kon stichten. Tot aan de 35e minuut vielen er aan beide kanten weinig kansen te noteren. Met nog zo'n tien minuten tot de rust was het DVG dat tot twee keer toe gevaarlijk werd voor het doel van Mariahout. Allereerst spatte een schot uiteen op de paal en vlak voor rust wist keeper Tom Hagelaars het doel knap schoon te houden in een één op één duel met de spits van DVG, waardoor beide teams met nul doelpunten de rust ingingen.

Mariahout startte de tweede helft goed en kwam snel op voorsprong. Een verre trap werd door een verdediger van DVG, ter hoogte van de middellijn, verkeerd ingeschat waardoor de bal in de voeten van Tim Barten belandde. Tim maakte van dit foutje dankbaar gebruik en hoewel zijn schot nog door de keeper werd getoucheerd, was de 0-1 een feit. Na deze goal werd het spel van Mariahout steeds beter, maar ook DVG bleef gretig op zoek gaan naar de gelijkmaker. In de 60e minuut werd Luuk Leenders vervangen door Noah van Rossum. Dit was voor hem de eerste officiële wedstrijd in het eerste elftal en dat wilde hij maar al te graag laten zien. Tijdens een snelle dribbel door de defensie van DVG werd Noah onderuit gehaald. Hij eiste zelf de vrije trap op en krulde de bal prachtig in de kruising: 0-2. In de laatste tien minuten was DVG onmachtig om nog enigszins gevaarlijk te worden, waardoor de verdiende voorsprong nimmer in gevaar kwam.

Komende zondag neemt Mariahout het in de derde wedstrijd van de bekercompetitie in eigen huis op tegen v.v. Irene uit Gemonde. Aanvang van de wedstrijd is 14.00 uur.