Albert Scheepers
Albert Scheepers

ATTC'77 weer begonnen aan competitie

Sportnieuws Sport

Aarle-Rixtel - Tafeltennisvereniging ATTC'77 uit Aarle-Rixtel is de najaarscompetitie van 2018 gestart met acht teams, één team meer dan vorig seizoen. Dit extra team wordt gevormd door de ervaren spelers Henk van der Bruggen, Albert Scheepers en Karel van der Putten, die samen meer dan 200 jaar oud zijn.

Het team komt uit in de vierde klasse K en trof Unicum 6 uit Geldrop in een thuiswedstrijd. Albert en Karel wonnen ieder twee wedstrijden en Henk scoorde het vijfde punt.

De andere teams zijn grotendeels hetzelfde gebleven, ze zijn alleen een plaatsje opgeschoven omdat het nieuwe team vanwege de sterkte er tussen gevoegd is. Bij het zesde team is Dennis van der Putten gestopt en zijn plaats is ingenomen door oudgediende Jan Smits. Omdat zij in een poule van vijf spelen, hoefden ze de eerste week nog niet in actie te komen.

Het vierde team speelt, na promotie vorig seizoen, eveneens in de vierde klasse. Jeroen van der Heijden, Werner en Jeroen Doensen mochten ook thuis beginnen en wel tegen Budilia 5. Het begin was voor Budilia en de ATTC-ers keken al gauw tegen een 0-3 achterstand aan. Dat de broers Doensen goed op elkaar ingespeeld zijn, bleek in de dubbel. Die wedstrijd wonnen ze overtuigend. Vervolgens waren er weer drie punten voor Budilia. Gelukkig wisten de beiden Jeroenen nog een wedstrijd te pakken maar Werner helaas net niet, wat de eindstand op 3-7 bracht.

Verder speelde ook het achtste team een thuiswedstrijd. Ze komen uit in de zevende klasse waar ze tot nu toe elk jaar net geen kampioen zijn geworden. Het doel voor dit jaar is duidelijk: proberen te promoveren en de eerste stap in de goede richting is gemaakt. Tessa van den Boogaard, Richard Doensen en Juul Verbeeten hebben flink uitgehaald tegen Unicum 11. Juul en Tessa wonnen alle drie hun enkelwedstrijden en samen de dubbel. Richard volgde goed met twee overwinningen. Met de 9-1 overwinning nemen ze voorlopig de leiding in hun poule.