HBV De Eendracht actief bij Zwaantoernooi

Sportnieuws Sport

Aarle-Rixtel - HBV De Eendracht heeft donderdag 6 september de eerste wedstrijd na de zomerstop geschoten. Ze waren aanwezig bij het Zwaantoernooi in Beek en Donk.

Omdat er nog een aantal schutters op vakantie waren konden ze maar met 8 schutters deelnemen aan het toernooi. Ondanks dat het de eerste wedstrijd was na de vakantie, waren de scores van de schutters over het algemeen toch goed.

Bij De Eendracht was Erwin Wijnhoven de beste schutter met een score van 228, de hoogste score die hij dit jaar heeft geschoten. Ook Arjan v.d. Heuvel was goed op dreef, met een score van 209 schoot hij een nieuw persoonlijk record.

Donderdag 20 september beginnen de competitiewedstrijden voor de Nederlandse Handboog Bond. Dit jaar is er een nieuwe teamsamenstelling. Ze schieten voortaan met 4 schutters in plaats van met 6 schutters in een team. De Eendracht doet met 2 teams mee aan de competitie, er moeten in totaal 7 wedstrijden worden geschoten, dit loopt tot februari volgend jaar.

Uitslag van De Eendracht
1. Erwin Wijnhoven 228, 2. Arjan v.d. Heuvel 209, 3. Walter Jansen 208, 4. Jan van Rooy 206, 5. Henk Verachtert 205, 6. Jo Maas 203, 7. Bert Mensink 147, 8. Rob Du Hen 144.