Logo mooilaarbeek.nl
Ina en Bernard Donkers bij de opslag aan de Brakenstraat   | Fotonummer: 11da13
Ina en Bernard Donkers bij de opslag aan de Brakenstraat (Foto: Mark Barten)
Algemeen

Ondernemers pakken door na verwoestende brand

Beek en Donk - Nietsvermoedend zaten Ina en Bernard Donkers - eigenaren van Benik Houthandel en Zagerij - dinsdag 4 september thuis vroeg aan de koffie, toen ze werden gebeld met de mededeling dat hun opslag aan de Schoondonkseweg in brand stond. "Toen we arriveerden, sloegen de vlammen al uit het dak. Rond het middaguur was alles weg..."

"De eerste dagen word je geleefd, het voelt als een begrafenis. Je bent aan het treuren, maar je moet ook allerlei dingen regelen", laten Bernard en Ina weten. "Wat in 6 jaar is opgebouwd, is verloren gegaan. Je levenswerk is aan gort. En dat kun je niet binnen een paar weken herstellen."

Doorgaan
"Opgeven is geen optie", vertelt Bernard vastberaden. De ondernemer wil niets van stoppen weten. Integendeel; Benik Houthandel en Zagerij is 'gewoon' geopend en bestellingen kunnen geplaatst worden, al is het assortiment momenteel iets beperkter. "Ondernemen is altijd een stukje improviseren", vult Ina aan. Hoewel de grootste locatie in de as is gelegd, is er een reservevoorraad aanwezig op de Brakenstraat en ook de zagerij is volop in bedrijf.

Plannen
De vijf personeelsleden van het bedrijf zijn al drukdoende met nieuwe productie, want Benik vervaardigt alles zelf en levert onder andere ambachtelijk maatwerk, waardoor ze klanten in heel Nederland hebben. Bernard en Ina zijn vooral druk met nieuwe plannen voor het bedrijf. Zo is er al een nieuw onderkomen gevonden aan de Vonderweg 3 in Beek en Donk en zijn ze bezig met de koop van nieuwe machines. Voor de opening van de nieuwe locatie wordt u op de hoogte gehouden via www.benikhout.nl. "We gaan gewoon verder", zo sluit het tweetal af.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>