Logo mooilaarbeek.nl
Aanbieding van een cheque aan de zusters van het Kostbaar Bloed Aarle-Rixtel. Op de foto staat ook de nieuwe koning Mario Van den Elsen   | Fotonummer: af79e6
Aanbieding van een cheque aan de zusters van het Kostbaar Bloed Aarle-Rixtel. Op de foto staat ook de nieuwe koning Mario Van den Elsen (Foto: )
Algemeen

Gildebroeder Mario van den Elsen opnieuw koning St. Leonardusgilde

Beek en Donk - Nadat het gilde St. Leonardus uit Beek en Donk op vrijdagavond 7 september de kermis had geopend, volgde zaterdag 8 september tijdens een prachtige zomerdag een druk programma. Hierbij werd met veel spanning uitgekeken naar de nieuwe koning voor het gildejaar 2018-2019.

Al vroeg in de morgen trok het gilde met trom, vendels en vaandel naar Mario van den Elsen om de afgaande koning een vendelgroet te brengen. Ze werden bij hem gastvrij onthaald. Na een borrel en een broodje was het tijd voor de gebedsdienst in de Leonarduskapel. Omdat de gildepastor niet aanwezig kon zijn, werd zijn taak waargenomen door gildebroeder Cees Huijbregts.

Na de gebedsdienst werd koers gezet naar 't Wipke om samen met de gildebroeders en gildezusters en enkele genodigden te genieten van een goed verzorgde lunch. Rond de klok van 13.30 uur startte het officiële programma met een drievoudige rondgang om de koningsvogel voor de verwijdering van de boze geesten en werd de zegen gevraagd voor de koningsvogel, zodat die met een gerust hart in flarden kon worden geschoten. Wie het laatste stukje eraf schoot mocht zich de nieuwe koning noemen. Op het 121ste schot was het raak. Mario van den Elsen haalde het laatste stukje naar beneden en is nu tweemaal achter elkaar en voor de vierde keer koning van het gilde! Mario van harte gefeliciteerd en het gilde wenst jou weer een heel gezellig koningsjaar.

Na de installatie van de nieuwe koning traden drie zusters aan van het Kostbaar Bloed te Aarle-Rixtel om ten overstaan van het bestuur van de Stichting Goede Doelen een cheque in ontvangst te nemen van €1.000,00. Dit was het nettobedrag van de Fietste Mee 2018. Het toegezegde bedrag gaan de zusters gebruiken voor de bekostiging van een project ten behoeve van kinderen met een lichamelijke beperking in de Oostkaap van Zuid-Afrika.

Bij het kruisschieten viel André van Nunen met 2 kruisen in de prijzen en Jan Huijbers mocht het derde kruis in ontvangst nemen. Het jeugd geweerschieten werd gewonnen door Mike Manders. Er werd nog een tweede wedstrijd gehouden onder de jeugd en de winnaar daarvan was Raf van der Bruggen.

Ten slotte volgde nog een laatste activiteit: het schieten van de kermiskoning(in). Het was weer een spannende wedstrijd en gildezuster van het St. Antoniusgilde, Jolanda Steegs, wist bij het 63ste schot de titel van kermiskoningin te bemachtigen.

Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd en graag wil het gilde iedereen die heeft meegewerkt aan de gilde-activiteiten hartelijk danken voor de spontane medewerking.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>