Logo mooilaarbeek.nl
Rob Rassaerts en Margot Pagels   | Fotonummer: d794ad
Rob Rassaerts en Margot Pagels (Foto: )
Evenementen

Jubileumconcert in Aarle-Rixtel

Aarle-Rixtel – Margot Pagels en Rob Rassaerts vinden dat ze weer toe zijn aan een muzikaal feestje, zeker na het bereiken van enkele mijlpalen.

Margot Pagels werd pasgeleden 70 jaar, zingt als sopraan regelmatig solistisch, is bijna 50 jaar lid van Gemengd Koor De Klokkengieters Aarle-Rixtel en functioneert daar ook als tweede dirigent.

Rob Rassaerts is net 80 geworden, was ruim 32 jaar dirigent van De Klokkengieters en is al 70 jaar organist, waarvan in oktober 2018 40 jaar in de kerk van Onze Lieve Vrouw Presentatie in Aarle-Rixtel.

Terecht voldoende aanleiding om met muziek deze gebeurtenissen te herdenken. Dat doen de jubilarissen maar wat graag in samenwerking met De Klokkengieters o.l.v. Jan van de Beek, want met dat koor traden en treden zij veelvuldig op, in Aarle-Rixtel en daarbuiten.

Op zondag 7 oktober, om 15.00 uur, vindt er een jubileumconcert plaats in de kerk van Onze Lieve Vrouw Presentatie te Aarle-Rixtel. Deze kerk is uitermate geschikt voor koor-, orgel- en andere instrumentale en vocale muziek; een geweldige, door velen geprezen akoestiek, en twee orgels, waarvan het monumentale Smits-orgel tot over de landsgrenzen grote bekendheid geniet.

Op het programma - voor elk wat wils! – staan werken voor sopraan en orgel, voor orgel solo, voor koor a capella, voor koor en orgel en ook nog voor koor, sopraan en orgel. Een afwisseling van optredens die, zo hopen de uitvoerenden, oog en oor van de luisteraar zullen strelen. Er is en wordt momenteel flink gestudeerd en gerepeteerd, tot in de kleine uurtjes en met de nodige zweetdruppeltjes!

Iedereen is van harte uitgenodigd dit muzikale festijn mee te maken. De toegang is vrij en na afloop is iedereen welkom voor een gezellig samenzijn in De Couwenbergh.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>