Afbeelding

Clubkampioenschappen TV De Raam Jeugd Enkel 2018

Sportnieuws Sport

Lieshout - Het was lang geleden dat de clubkampioenschappen zo spannend waren bij TV De Raam. In alle categorieën kwam heel wat rekeningwerk aan te pas.

Omdat ze zo veel aanmeldingen hadden in Rood, hadden ze de groep in tweeën verdeeld. Iedereen speelde 1 wedstrijd tegen elkaar. In Rood 2 bleken uiteindelijk 3 spelers hetzelfde aantal punten te hebben dus om tot een beslissing te komen moesten er nog kruisfinales en een finale gespeeld worden. Uiteindelijk gingen de bekers naar broer en zus Huygens. Wes werd 2de en Sofie 1ste. Ook bij Rood 1 ging de 1ste prijs naar huize Huygens. Zowel Sem Fleuren als Lenn hadden alles gewonnen maar in het onderlinge duel was Lenn net iets sterker.

In categorie Oranje waren er 2 poules. Thijme Hagedoorn was de sterkste in poule A. Maar in poule B hadden Sam Mulder en Thieme Hiemstra hetzelfde aantal punten, hetzelfde aantal voorgames en hetzelfde aantal tegengames. Dus moest er eerst een beslissingswedstrijd gespeeld worden om uit te maken wie naar de finale kon. Sam trok hier bij aan het langste eind. Maar had waarschijnlijk ook al zijn kruid verschoten want hij moest in de finale zijn meerdere erkennen en werd Thijme clubkampioen. In Groen was het een vrouwen onderonsje. Zowel Anna de Leest als Pleun van de Berg hadden tot dan toe alle wedstrijden gewonnen. Maar in een spannende driesetter was Pleun toch net de sterkste en werd clubkampioen.

Alle clubkampioenen van harte gefeliciteerd met de behaalde titels.