Thomas Janssen legt de scouts eed af behorend bij de installatie aan de leiders Anita, Bas en Eric. Hierna ontvangt hij de beige blouse van de scouts
Thomas Janssen legt de scouts eed af behorend bij de installatie aan de leiders Anita, Bas en Eric. Hierna ontvangt hij de beige blouse van de scouts

Scouting Lieshout – Mariahout opent seizoen 2018-2019 met overvliegen

Algemeen Algemeen

Lieshout/Mariahout – Eindelijk was het zover op vrijdagavond 14 september. Na 3 weken van opkomsten, waarin de explorers een geweldig bouwwerk gebouwd hadden, stond het overvliegen op het programma, de traditionele opening van het scoutingseizoen.

De eerste opkomsten van het nieuwe seizoen werden door de explorers gebruikt voor het 'pionieren' van een bouwwerk wat gebruikt wordt voor het overvliegen. Al voor het einde van de zomervakantie hadden de explorers een bouwplan en een schaalmodel van het bouwwerk voor dit jaar gemaakt. Tijdens de eerste opkomsten zagen de leden dit bouwwerk elke week groeien tot een indrukwekkende constructie. Eindelijk was het vrijdag 14 september zo ver en mocht het bouwwerk gebruikt worden voor het overvliegen. Zoals elk jaar was ook dit jaar het overvliegen naar de volgende speltak een hele belevenis.

Vele ouders, broers en zussen, opa's en oma's en andere belangstellende waren samen met de leden naar het terrein van Scouting Lieshout – Mariahout gekomen om deze speciale opkomst bij te wonen. De banken zaten vol en vol trots konden de explorers een spectaculair overvlieg spektakel laten zien.

Het overvliegen vond dit jaar ook letterlijk plaats! Het gepionierde (gebruik van alleen palen en touw) bouwwerk bestond uit 2 torens met daar tussenin een touw waaraan een platform hing. Liggend op dit platform 'vlogen' de leden over van de ene naar de andere toren. Bij de 'vertrek-toren' stond de oude speltak de leden uit te zwaaien. Aangekomen bij de andere toren werd de oude blouse omgeruild voor de blouse in de kleur behorend bij de nieuwe speltak. Hierna werden de overvliegers meteen geïnstalleerd en welkom geheten door elkaar de linkerhand te geven (je linkerhand omdat aan deze kant ook je hart zit).

De scouts hadden inmiddels een mooi kampvuur aangelegd zodat met het roosteren van marsh-mellows de gezamenlijke opkomst afgesloten kon worden. Na afloop van deze geslaagde opkomst concludeerde de leiding van Scouting Lieshout – Mariahout dat ze helemaal klaar zijn voor een succesvol seizoen 2018-2019.