Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 18a000
Foto:
Evenementen

Seizoensafsluiter in de Muziektuin

Beek en Donk – Stichting MuziektuinPodium sluit op zondag 23 september het seizoen af met een gevarieerde concertmiddag in de Muziektuin van Beek en Donk.

De middag wordt om 13.00 uur geopend door het grootste Shantykoor van Nederland, De Klotvaarders uit Deurne. Het koor bestaat uit meer dan honderd leden met zout water in het bloed en brengt liederen ten gehore die vroeger onder het werk aan boord van grote zeilschepen werden gezongen. Omstreeks 14.00 uur volgt een optreden van de Koninklijke Harmonie O&U onder leiding van dirigent Fried Dobbelstein. Het is inmiddels traditie dat dit plaatselijke orkest een optreden verzorgt op de laatste concertmiddag van het seizoen. Het programma wordt om 15.00 uur vervolgd door Zwaovel & Salpeater uit Gemert. Dit gemengd koor van rond de vijftien personen trekt de aandacht met hun wereldwijde repertoire; liederen van dichtbij en ver weg, liederen uit heden en verleden. Het koor zingt, met of zonder instrumentale begeleiding, om de mensen wakker te houden en om aandacht te vestigen op onrecht en wantoestanden waar ook ter wereld. Om circa 16.00 uur wordt het programma afgesloten met een optreden van BBC-jazz uit Beek en Donk. Het orkest is de afgelopen jaren niet alleen veranderd van samenstelling, ook de muziekkeuze is veranderd. Het is onder de bezielende leiding van dirigent Pierre Heesakkers de weg ingeslagen van de jazzmuziek op z'n breedst. Rock, Swing en Blues worden afgewisseld met Latin en Funk.

Het bestuur van de Stichting MuziektuinPodium nodigt iedereen van harte uit deze gratis optredens te komen bijwonen. Voor meer informatie over de stichting en de optredende groepen, kunt u terecht op www.muziektuinpodium.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>