Afbeelding

Nomineren voor Laarbeeks Vrijwilligerscompliment

Algemeen

Laarbeek – Kent u een verborgen juweel? Nomineer hem of haar voor een Laarbeeks Vrijwilligerscompliment. Elke vrijwilliger is een winnaar, maar sommige vrijwilligers steken daar met kop en schouders bovenuit en blijven toch onzichtbaar. Kent u zo'n verborgen juweel, nomineer hem of haar dan tot en met 13 oktober voor een Laarbeeks Vrijwilligerscompliment. Op vrijdag 7 december worden de Vrijwilligerscomplimenten uitgereikt.

Voor wie?
U kunt iedereen nomineren die vrijwilligerswerk doet en daarvoor een geweldig compliment verdient. Die vrijwilliger hoeft zich niet per se in te zetten via een vereniging of stichting. Tip: Mantelzorgers hoeft u nu niet te nomineren want de gemeente geeft hen op een ander moment in het jaar mantelzorgcomplimenten.

U kunt ook organisaties en verenigingen nomineren waar vrijwilligers actief zijn, vooral als zij iets speciaals doen. Hoe het nomineren precies in zijn werk gaat, leest u hieronder.

Hoe kunt u nomineren?
Via een invulstrook in DeMooiLaarbeekKrant van 20 september; via de enquête van het inwonerspanel TipMooiLaarbeek, online op 20 september en via de antwoordkaart die naar alle vrijwilligersorganisatie is gestuurd.

Motivatie belangrijk!
Uw motivatie van de nominatie is doorslaggevend en niet het aantal keren dat iemand wordt genomineerd. Daarom is het belangrijk dat u duidelijk aangeeft waarom een vereniging of individu een Laarbeeks Vrijwilligerscompliment verdient. Omschrijvingen als 'het is een gedreven vrijwilliger' of 'hij/zij is bestuurslid' zijn niet genoeg voor de jury om een goede afweging te maken.

Nomineren? Doen!
U kunt nomineren van 20 september tot en met 13 oktober. Daarna gaat de jury aan de slag. Een jury bekijkt alle nominaties en motivaties en bepaalt wie een compliment krijgt. Deze jury bestaat uit maatschappelijk betrokken ondernemers onder voorzitterschap van burgemeester Frank van der Meijden.

Officiële uitreiking
De officiële uitreiking vindt plaats op vrijdagavond 7 december in De Dreef in Aarle-Rixtel. Iedereen is daar van harte welkom. Voor de veertiende keer spreken de gemeente Laarbeek en ViERBINDEN door het uitdelen van deze bijzondere complimenten hun waardering uit naar alle vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties die actief zijn binnen de gemeente.

Heeft u nog vragen, neem dan contact op met Nathalie Kortboyer van ViERBINDEN, tel. 0492-328800 of mail NKortboyer@vierbinden.nl.

Oproep wethouder Monika Slaets:
"Vrijwilligerswerk is in elk dorp van onze gemeente een onmisbare en belangrijke schakel. Dankzij vrijwilligerswerk blijven onze dorpen leefbaar! Ik vind het heel belangrijk dat we als gemeente complimenten uitdelen en daarmee onze dank uitspreken. Vorig jaar liet u ons weten: waarom waren er geen vrijwilligers uit dorp X of waarom kregen alleen ouderen een compliment? Daarom doe ik een beroep op u: laat het ons weten als u in uw dorp een organisatie of vrijwilliger kent die het verdient om in het zonnetje gezet te worden. En die vrijwilligers hoeven niet alleen de mensen te zijn die zich al tientallen jaren inzetten. Nomineer ook de jongere generatie, de werkenden die zich naast hun baan inzetten!"

Monika Slaets