Enkele vrijwilligers staan klaar om de jeugd op te vangen tijdens 'Laarbeek Sportief'
Enkele vrijwilligers staan klaar om de jeugd op te vangen tijdens 'Laarbeek Sportief'

Competitiestart voor Badminton Club Lieshout

Sportnieuws Sport

Lieshout – Na 'Laarbeek Sportief' is de competitie ook weer van start gegaan. Badminton Club Lieshout is in de districtscompetitie met drie teams vertegenwoordigd. Ook zijn nog twee teams die deelnemen aan de andere competitie van Badminton Nederland: de midweekcompetitie.

Laarbeek Sportief
Na de roefeldag, vlak voor de zomer, heeft de jeugd van Laarbeek, nu net ná de zomer, (opnieuw) kennis kunnen maken met de verenigingen van Laarbeek. Deze keer waren alleen de sportverenigingen aan de beurt. Onder de naam 'Laarbeek Sportief' hadden zij zich ingeschreven. Op zondag 16 september heeft dit jaarlijkse evenement uiteindelijk plaats gevonden. Op die dag konden alle inwoners van Laarbeek kennis maken met de diverse sportverenigingen die de gemeente telt. Ook Badminton Club Lieshout heeft natuurlijk meegedaan aan 'Laarbeek Sportief'. Zij waren hiervoor opgesteld in de thuishaven van de vereniging: Sporthal 'de Klumper', aan de Papenhoef in Lieshout. Samen met onder andere de Basketballvereniging, de judo-club en de zwemvereniging hebben de badmintonners geïnteresseerde jeugdigen ontvangen en wat wijzer gemaakt over badminton in het algemeen en Badminton Club Lieshout in het bijzonder. Wellicht vanwege het goede weer was de opkomst beperkt, maar hebben tóch diverse jeugdigen het badminton eens van wat dichterbij kunnen bekijken.

Districtscompetitie
De districtscompetitie is afgelopen weekend weer begonnen. De districtscompetitie is de meest officiële competitie van Badminton Nederland, de officiële Nederlandse bond. Aan die districtscompetitie gaat Badminton Club Lieshout deelnemen (bij de senioren) met één herenteam. Dat team, BCL-H1/BouwCenter Swinkels, bestaat uit de (al jaren) vaste bezetting met Bert Manders, Ruud van Vijfeijken, Wouter van Vijfeijken, Laurence Roijackers en Jeroen van der Heiden. Dit team is gaan spelen in de heren-2-klasse.

Jeugd
Vanuit de jeugd is Badminton Club Lieshout in de districtscompetitie vertegenwoordigd met twee teams: één combinatieteam met BC 't Veertje in de (leeftijdsklasse) U17-klasse (BCL-U17). Dit team bestaat uit Pepijn Kerkhof, Stijn Brouwers, Ainara Vandegard (van Badminton Club Lieshout) en Imke Wassenberg en Joëlle Timmers (van NC 't Veertje). Ook gaat er één nieuw team in de U13-klasse (BCL-U13) spelen. Dit team bestaat uit Nils van Velthooven, Thijs Sinten, Sem van de Baar, Ties Kersten en Jools van den Acker.

Zaterdag 15 tot en met zaterdag 29 september is het de 'Week van het Badminton'.