Logo mooilaarbeek.nl
Jelle en Frans te midden van een deel van de cast   | Fotonummer: eef134
Jelle en Frans te midden van een deel van de cast (Foto: )
Evenementen

Laarbeeks duo schittert in 'Shrek de Musical'

Laarbeek/Gemert – Pendelen tussen de groenste gemeente van Europa en de groenste musical van Europa, dat is wat Laarbekenaren Jelle Wijgergangs en Frans van den Nieuwenhof al maanden doen. Zij spelen namelijk allebei in Shrek de Musical, de nieuwe productie van Stichting STEMP.

Shrek de Musical gaat over de grote groene Oger die iedereen wel kent uit de succesvolle tekenfilmreeks uit de jaren '00. In 2008 beleefde de musicalversie van de eerste animatiefilm zijn première op Broadway en sindsdien is de vrolijke musical over de hele wereld te zien in professionele en amateurproducties.

Naast Shrek en zijn sidekick Ezel verschijnen daarbij ook prinses Fiona, Heer Farquaad en een hele zwik sprookjesgajes ten tonele. In november spelen Jelle en Frans samen in de door STEMP geproduceerde musical die na een try-out minstens zes keer wordt opgevoerd in het theater van cultuurhuis de Eendracht in Gemert. Daarmee is de groenste gemeente van Nederland en Europa goed vertegenwoordigd in de groene musical Shrek.

Het niveau van deze door amateurs en gepassioneerde vrijwilligers gedragen musicalproductie mag niet onderschat worden. De laatste musical van STEMP 'Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat' werd genomineerd als beste amateurmusical van Nederland en eindigde bij de laatste drie. Tijdens de uitreiking van de Amateur Musical Awards in Koninklijk Theater Carre in Amsterdam, trad de cast van Joseph op met een swingend nummer uit de kleurrijke musical. En ook dit keer belooft Shrek een groene knaller te worden. Het live-orkest start binnenkort met repeteren en de cast waar Jelle en Frans deel van uitmaken is al sinds november 2017 aan de slag met zangpartijen en choreografieën onder begeleiding van een professionele regisseur/choreograaf, zangcoach, repetitor en dancecaptain. Niets wordt aan het toeval overgelaten.

Frans heeft een kleine rol en Jelle hoort bij Grietje, meer mag er niet verklapt worden.

De STEMP-productie Shrek de Musical bevat alle elementen die de toeschouwers een topavond zullen bezorgen. Iedereen die de afgelopen jaren Joseph heeft gezien of Scrooge of de Sound of Music kan dat beamen. Heerlijke muziek, zang en dans, prachtige decors, belichting en kleding, en een heel leuk verhaal natuurlijk. En hoewel iedereen de film wel eens gezien heeft, de musical is van hoog niveau en bevat voldoende verrassingen om te boeien en de toeschouwers met een big smile de zaal te laten verlaten. Groener kunnen ze het niet maken bij STEMP, vershrekkelijker wel.

De speeldata zijn: 17, 18, 24 en 25 november. Kaarten zijn te bestellen via www.kaartenstemp.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>