Archieffoto: Dennis Veldpaus scoort voor vv Mariahout
Archieffoto: Dennis Veldpaus scoort voor vv Mariahout Foto: Archief

vv Mariahout verpulvert Irene

Mariahout - De laatste bekerwedstrijd in de poulefase vond afgelopen zondag plaats voor vv Mariahout. Ze hadden nog een kleine kans om door te gaan, maar dan moest DVG winnen van Avanti'31 en Mariahout met grote cijfers winnen van Irene.

Irene was al uitgeschakeld en dat kon je direct merken. Vanaf het begin van de wedstrijd was er geen strijd. Mariahout kreeg in de eerste vijf minuten al drie grote kansen. In de 8e minuut viel de 1-0 die al in de lucht hing. Tim Barten legde na een sterke dribbel aan de linkerkant van het veld de bal klaar voor Michel Leenders die onberispelijk de 1-0 binnenschoot. Even later werd Michel in 'de 16' onderuit gehaald. De terecht toegekende penalty werd benut door Huib van Zutphen: 2-0. Mariahout kreeg in deze fase van de wedstrijd kans op kans maar was slordig in de afwerking. In de 26e minuut gaf Luuk Leenders een strakke voorzet op Tim Barten, die met een goede loopactie bij de eerste paal de 3-0 tegen de touwen schoot. Slechts enkele minuten later kon Mariahout weer juichen. Noah van Rossum gaf met een mooie steekpass Tim Barten een vrije doortocht naar de goal. Tim omspeelde de keeper en bepaalde de ruststand op 4-0.

Direct na de rust was het weer raak voor Mariahout. Luuk Leenders mocht zelfs twee keer uithalen om de 5-0 op het bord te zetten. Door een slordigheidje in de defensie van Mariahout kwam er direct na de 5-0 zowaar een kans voor Irene, maar die werd ook meteen afgestraft: 5-1. Slechts drie minuten na de 5-1 werd de marge weer vijf. Noah van Rossum schoot in minuut 51 knap de 6-1 binnen. Noah van Rossum, Michel Leenders en Stan Brugmans werden vervolgens gewisseld voor Danny van de Laar, Dennis Veldpaus en Noël van Goor. Vanaf dat moment werd duidelijk dat Irene er klaar mee was. Er volgden nog vijf goals, allen met Tim Barten als aangever: 7-1 Michel Leenders, 8-1 Dennis Veldpaus, 9-1 Danny van de Laar, 10-1 wederom Dennis Veldpaus en met zijn tweede goal van de middag bepaalde Danny van de Laar de eindstand op maar liefst 11-1. Deze mooie overwinning leverde door de winst van Avanti'31 geen bekervervolg op, maar het vaandelteam zal met vertrouwen toeleven naar de eerste wedstrijd van de reguliere competitie.

Aanstaande zondag speelt Mariahout 1 op sportpark De Heibunders de eerste competitiewedstrijd tegen MVC 1. Deze wedstrijd begint om 14.00 uur, een half uur eerder aan dan ze voorgaande jaren gewend waren.