Vlnr: Hugo Donkers, Willem van Pelt en Frank v.d. Kam
Vlnr: Hugo Donkers, Willem van Pelt en Frank v.d. Kam

Zilver voor Sint Servatius Gilde in Esch

Algemeen Algemeen

Lieshout - Het was een hele strijd, verschillende gildebroeders van het Sint Servatius Gilde hebben in diverse disciplines deelgenomen bij de Brabants Kampioenschap wedstrijden in Esch. Met als resultaat 2 prijzen, waarbij ze toch weer hun visitekaartje hebben achtergelaten.

Sint Servatius heeft op het hoogste toneel qua vendelen, trommen, bazuinblazen en standaardrijden haar naam van goed kunnen vendelen hoog gehouden.

2e prijs jeugdvendelen 13 t/m 15 jaar: Stijn van Vegchel (13 deelnemers). 2e prijs groepsvendelen senioren 3-4 personen (6 gilden namen deel), Vendeliers: Willem van Pelt, Hugo Donkers, Frank van de Kam, Tamboer: Gerrit v Kaathoven, commandant: Cor van Veghel.

Het geheel was een prettige dag met stralend weer en een handjevol trouwe supporters (wat minder als andere jaren, door de vele andere activiteiten waar het gilde ook heen moest). Enkel de wind liet zich met vlagen gelden, waar de deelnemers met regelmaat 'last' van hadden, waardoor her en der voor 'voorzichtigheid' gekozen werd.

Het gilde in Esch had de zaken op zich goed voor elkaar, niet uitbundig maar meer als voldoende, de sfeer was strijdlustig, maar gebroederlijk. Alle deelnemers van het gilde hadden op zich genoten van de deelname en zeker voor het eigen gevoel goed gepresteerd. Helaas niet iedereen kan kampioen worden en zoals overal waar veel heel goede deelnemers zijn, kiest een jury de winnaars. Goed blijven oefenen en volgend jaar opnieuw laten zien waar je voor staat is het devies!