Afbeelding

6 Brabants kampioenen jeugd Sint Margaretha Gilde

Algemeen Algemeen

Aarle-Rixtel – In Esch werden zondag 16 september de Noord-Brabantse Federatie van Schuttersgilden wedstrijden in vendelen, trommen, bazuinblazen en standaardrijden gehouden. De organisatie was in handen van het Sint Willebrordusgilde.

Om 12.30 uur opende de burgervader dit evenement op de plaatselijke voetbalvelden met in de nabijheid hun prachtige gildepaviljoen. Hierna werd voor het publiek een massale opmars met alle deelnemende gildebroeders gehouden, wat zoals altijd een mooi kleurrijk geheel vormt. Onder toezicht van alle ouders van de jeugdvendeliers en jeugdtamboers, alsmede de begeleiders van de jeugd, werd er door deze gladiatoren flink gestreden om de felbegeerde titel Brabants Kampioen met bijbehorend zilveren schild.

Na deze wedstrijden werden om 18.30 uur de uitslagen met bijbehorende prijzen uitgereikt. Alle jeugdleden kregen voor hun bewezen diensten allemaal een oorkonde. Met het groepsvendelen jeugd werd net als in 2017 een prachtige 1e plaats behaald met de vendeliers Dirk Gijsbers, Tim-, Lars- en Niels van Stiphout. En zij mogen zich allen Brabants kampioen noemen. Een geweldige prestatie, wat zeker te danken is aan de vendelinstructeur Gerard Leenders, proficiat.

Bij het individueel trommen op muziektrom jeugd mocht Teun Gijsbers naar voren komen en zijn 1e prijs op gaan halen en de titel van Brabants kampioen. Tim van Stiphout behaalde in de individuele klasse gildetrom jeugd 13 t/m 15 jaar een mooie 2e prijs. 1e in deze klasse en dus Brabants kampioen werd Teun van Wetten, wat een uitstekende prestatie is. Ook wist Teun van Wetten bij het jeugdbazuinblazen een 1e prijs in de wacht te slepen waarin hij zich dus ook Brabants Kampioen mag noemen. Net als vorig jaar werd met de jeugdgroep gildetrom een prestatie van formaat geleverd door wederom Brabants kampioen te worden met als deelnemers Teun van Wetten, Tim van Stiphout en Teun Gijsbers. Tamboersinstructeur Ed Vincent was de interim commandant en deelde in de feestvreugde mee, dit omdat deze ook zijn bijdrage hieraan heeft geleverd. Ook laatstgenoemde werd 1e in de Ereklasse en mag zich net als vorig jaar weer Brabants kampioen noemen. Alle behaalde prijzen zijn in de vorm van een zilveren schild.

Allen van harte proficiat gewenst met deze geweldige prestaties, namens het bestuur en alle gildebroeders en zusters van het Sint Margarethagilde.