Ger Jacobs
Ger Jacobs

Lezing 'Ere wie ere toekomt' bij De Lange Vonder

Algemeen Lezingen

Beek en Donk – Heemkundekring De Lange Vonder houdt op maandag 24 september een lezing in het Ontmoetingscentrum. De aanvang is 20.00 uur. Leden hebben gratis toegang, niet-leden betalen €2,00.

De lezing 'Ere wie ere toekomt' Over kunst en ambacht in Helmond wordt gehouden door Dr. Ger Jacobs. Men loopt er misschien dagelijks aan voorbij, maar de Helmondse binnenstad kent talloze voorbeelden van uitstekend vakmanschap van een ambachtsman/kunstenaar.

Siermetselaars en decoratieve timmerlieden, vakbekwame steenhouwers en uitstekende beeldhouwers, bijna vergeten schilders en kleurrijke keramisten, vormrijke smeden, schitterende glaskunstenaars en symbolistische houtsnijders hebben voor een groot gedeelte tijdens de 19e en de eerste helft van de 20e eeuw het dagelijks aanzien van de stad en sommige interieurs van winkels en huizen bepaald. Hun werken zijn veelal boven schreeuwende etalages en in vergeten hoeken te vinden en hun namen zijn voor het grootste deel vergeten.

Dr. Ger Jacobs haalt ze met een lezing, voorzien van veel beeldmateriaal, voor het voetlicht en geeft ze, als dat nodig is, een naam: ere wie ere toekomt.

Laat u verrassen door ongekend en onbekend mooie kunst- en ambachtswerken uit Helmond. Had u ze al ooit gezien? U loopt na deze avond in elk geval nooit meer zo onbevangen door de stad.