Deelnemers van de Gezondheidsrace 3.0
Deelnemers van de Gezondheidsrace 3.0 Foto: Johan Maas

Gezondheidsrace 3.0 wordt gevarieerde, sportieve strijd

Algemeen Gezondheid

Lieshout – Op sportpark 't Luijtelaar vond afgelopen maandag de aftrap plaats van Gezondheidsrace 3.0. Voor de vijfde keer wordt de Laarbeekse gemeenschap uitgedaagd om meer te bewegen. In een pitch, een praatje van vijf minuten, stelden de zeven kandidaten zich voor.

Gezonde groene gemeente
Misschien heb je wel eens meegedaan aan een van de Laarbeekse wandeltochten of gooide je een werpstok tijdens het Laarbeekse KUBB-toernooi. Initiatieven die vanuit de gezondheidsrace ontstonden en die na deelname aan de gezondheidsrace bleven bestaan. Laarbeek wil een fijne leefomgeving zijn waarin actieve inwoners een gezonde leefstijl hebben. Verenigingen en organisaties worden uitgedaagd om voor elkaar en de Laarbeekse gemeenschap activiteiten te organiseren. Leuke bijkomstigheid is dat er geldprijzen te winnen zijn die in de club geïnvesteerd kunnen worden. Tijdens de aftrap presenteerden de deelnemers zich aan elkaar en werden ze na afloop in twee poules verdeeld.

RKVV Eli, Zonnebloem afdeling Mariahout, Harmonie St. Caecilia en ATTC '77
In poule A komt RKVV Eli tijdens de presentatie al met een concreet idee. Ze willen Walking Football in Laarbeek op de kaart zetten. Tijdens een partijtje Walking Football wordt niet gerend, mogen er geen slidings gemaakt worden en mag de bal niet boven heuphoogte komen. Hierdoor kunnen meer mensen van voetbal genieten. Zonnebloem afdeling Mariahout presenteert zich als een bijzondere doelgroep van mensen van vaak 80+. De gezondheidsrace is een manier om ouderen te betrekken bij het sociale leven. Harmonie St. Caecilia doet mee omdat ze maatschappelijk betrokken zijn en dienstbaar naar de samenleving. Met dertig straatoptredens per jaar staan ze midden in de gemeenschap. ATTC '77 deed vorig jaar al mee en dat is goed bevallen. Naast tafeltennis organiseert de club diverse activiteiten. De betrokkenheid is groot en het clubgebouw regelmatig te klein.

Sparta '25, Runningteam Laarbeek en Badmintonclub Lieshout
Sparta '25 toont in haar presentatie prachtige oude voetbalbeelden. 'Voetbal is meer dan punten alleen en Sparta is meer dan voetballen'. De grootste vereniging van Laarbeek investeert in de toekomst en denkt verder dan voetbal. Runningteam Laarbeek is bekend van de RopaRun, waarbij ze geld ophalen voor palliatieve zorg voor kankerpatiënten. Zij leggen de eerste datum vast voor een Laarbeek-breed evenement. Op hun negende verjaardag op 20 oktober organiseren ze de Laarbeekrun. Laarbeek wordt uitgedaagd om een rondje door alle kernen te rennen. Iedereen is welkom om mee te rennen of om fietsend renners te begeleiden. Voor Badmintonclub Lieshout is het heel eenvoudig. Vorig jaar wonnen zij de race en ze willen met veel plezier hun titel verdedigen. Met zeven enthousiaste en sportieve deelnemers zal Gezondheidsrace 3.0 wederom een succes worden.

Afbeelding
Afbeelding