Logo mooilaarbeek.nl
Algemeen

Prinsengarde Teugelders viert Prinsjesdag

De Prinsengarde van de Teugelders  | Fotonummer: 45c4c5
De Prinsengarde van de Teugelders (Foto: )

Beek en Donk - Ook dit jaar heeft de Prinsengarde van de Teugelders van Ganzendonck de afgelopen derde dinsdag van september stilgestaan bij Prinsjesdag. De garde doet dat sinds jaren door het organiseren van een hoffelijke middag en avond.

Hierbij worden alle oud prinsen en hun partners uitgenodigd waarbij de heren in vol ornaat en de dames met de meest prachtige hoofddeksels ten tonele verschijnen. Hoewel de hoedjes en colbertjasjes dit jaar door de felle zon snel af en uit gingen. Tot het laatst toe bleef het programma, net als de miljoenennota, diep geheim. Met één verschil… bij de Prinsengarde is er nooit sprake van het lekken van informatie vooraf.

Afgelopen dinsdag startte de Prinsengarde met een heerlijke kop koffie bij Prins Luuk XLIII. Hierna op de fiets naar het klooster Heilig Bloed in Aarle-Rixtel. In het klooster wonen ongeveer 35 missiezusters van het Kostbaar Bloed. Het huis is een internationaal thuis voor de Missiezusters. De eerste en voornaamste opgave van de zusters in het klooster is het gebed voor de wereld en de zorg voor de oudere en zieke medezusters die na hun jarenlange inzet in verre landen hier verblijven. Deze informatie kreeg de Prinsengarde mee tijdens een rondleiding verzorgd door zuster Madeleine Bouman. Een waardig onderdeel in het Prinsjesdagprogramma dat diepe indruk maakte en waar de gehele Prinsengarde stil van werd.

Na dit moment van bezinning vloeide het gerstenat bij de buren van het klooster. De Brabantse Kluis was bij uitstek een heerlijke bestemming om tussen de koeien, de prachtige weidevelden beneveld met de heerlijke landelijke lucht te genieten van de stevige najaarszon. Eigenaresse Christa Migchels serveerde op charmante wijze een schaal met gloeiendhete mega grote bitterballen die menig tong deed verbranden.

Rond 17.30 uur startte het avondprogramma van deze Prinsjesdag. Prins Luuk XLVI ontving samen met zijn prinses Ardi binnen de poorten van Outdoor Laarbeek de Prinsengarde om de dag gezellig af te sluiten. Het Prinselijk gezelschap werd uitgenodigd zelf een pizza te bakken. Deze keer met oranje paprika's waardoor de maaltijd een hoogwaardig Koninklijk karakter kreeg. Al borrelend en bijbuurtend werd de avond doorgebracht, afgewisseld met een supergave quiz waarbij de prinsen het tegen de prinsessen op moesten nemen. Kortom, alles bij elkaar een geweldig geslaagde Prinsjesdag 2018 met een afwisselend programma voor de Prinsengarde van de Teugelders van Ganzendonck.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>