Start van de bouw door wethouder Tonny Meulensteen (l) en vastgoedmanager Paul van Rixtel
Start van de bouw door wethouder Tonny Meulensteen (l) en vastgoedmanager Paul van Rixtel Foto: Jan Jansen

Eerste steen gelegd bij sociale huurwoningen Ahorn Mariahout

Algemeen Algemeen

Mariahout – Wethouder Meulensteen en Paul van Rixtel van woCom metselden afgelopen dinsdag de eerste stenen voor acht nieuwe sociale huurwoningen aan de Ahorn in Mariahout, in de uitbreidingslocatie D'n Hoge Suute.

Wijk met woningen voor iedereen
Er wordt hard gewerkt op D'n Hoge Suute. De uitbreidingswijk ten oosten van de Mariahoutse kern, tussen Tuindersweg en de Wilhelminastraat, heeft al een flink aantal vaste bewoners. De woningen in de wijk worden gevarieerd, zowel koop als huur in verschillende prijsklassen. In deze gemêleerde wijk gaat woCom zes sociale woningen bouwen voor één- of tweepersoonshuishoudens bestaande uit één bouwlaag met kap en twee sociale woningen voor drie- of meerpersoonshuishoudens bestaande uit twee bouwlagen. Die laatsten krijgen drie slaapkamers op de verdieping en een vaste trap naar de zolder. Bijzonder is dat de woningen heel erg energiezuinig zijn en dat ze geen gasaansluiting hebben. Energie wordt opgewekt met zonnepanelen en de huizen zijn zeer goed geïsoleerd.

Bewoners die affiniteit hebben met Mariahout
Binnen de kern Mariahout is behoefte aan starters- en seniorenwoningen. Mensen die interesse hebben in deze sociale woningbouw kunnen zich vrijblijvend inschrijven bij woCom. Op de site www.wocom.nl/nieuwbouwprojecten/ahorn-mariahout kunt u zich inschrijven via www.wooniezie.nl en uw wensen kenbaar maken. Het inschrijven kost geen geld en u wordt op de hoogte gehouden. U krijgt ook bericht als u uw inschrijving moet verlengen. Na de inschrijving wordt onderzocht of u voldoet aan de voorwaarden om voor een sociale huurwoning in aanmerking te komen. Op de website van woCom kunt u alle informatie vinden. Aannemersbedrijf Vlassak uit Budel is begonnen met de bouw van de woningen en hoopt het plan voor de zomer van 2019 te realiseren.

Impressie van de woningen (woCom)