Archieffoto
Archieffoto Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Uitslag verkiezingen Jeugdgemeenteraad Laarbeek

Algemeen Jongeren

Laarbeek - In de groepen 7 van de Laarbeekse basisscholen zijn dinsdag 18 september de jaarlijkse verkiezingen voor nieuwe leden van de Jeugdgemeenteraad gehouden. Woensdagmiddag 19 september om 12.00 uur heeft de burgemeester via Omroep Kontakt de uitslagen bekend gemaakt.

Dit zijn de nieuwe leden van de jeugdgemeenteraad die samen met hun schoolgenoten van groep 8 zich het komend jaar voor Laarbeek gaan inzetten: Myrte Endevoets van Basisschool de Heindert, Aarle-Rixtel, Yao Dekkers van Basisschool de Brukelum, Aarle-Rixtel, Timo Vereijken van Basisschool de Raagten, Beek en Donk, Imke Toonen van Dalton Basisschool 't Otterke, Beek en Donk, Kick Aikema van Basisschool de Muldershof, Beek en Donk, Robin van Kessel van Openbare basisschool Het Klokhuis, Beek en Donk, Nout van Overbeek van Basisschool de Sprankel, Lieshout, Matthijs van Velthooven van de Bernadetteschool, Mariahout, Tein van Overbeek van de Petrus Dondersschool, Gemert.

Openbare basisschool de Driehoek in Aarle-Rixtel houdt op een later tijdstip de verkiezingen.

Jeugdburgemeester
Op dinsdag 25 september wordt de eerste jeugdburgemeester gekozen door de Jeugdgemeenteraad. De nieuwe Jeugdgemeenteraadsleden en de jeugdburgemeester worden op woensdagmiddag 26 september om 15.30 uur geïnstalleerd door burgemeester Frank van der Meijden. De installatie vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis van Laarbeek in Beek en Donk. Die bijeenkomst is openbaar en iedereen is daarbij van harte welkom.

Wat gaat de Jeugdgemeenteraad dit jaar doen?
Een van de eerste zaken waar de jeugdgemeenteraad mee aan de slag gaat, is de toekenning en uitreiking van de jaarlijkse kinderlintjes. Kinderen waarvan anderen vinden dat ze iets bijzonders gedaan of gepresteerd hebben, kunnen nu aangemeld worden tot en met 9 november. De uitreiking vindt plaats op maandag 20 november, de internationale Unicef-dag voor de rechten van het kind.

Volledige Jeugdgemeenteraad
Voor de volledigheid: de Jeugdgemeenteraad bestaat uit twintig leden. Hierboven staan de elf nieuwe leden uit groep 7 die a.s. woensdag geïnstalleerd worden. Daarnaast hebben negen jeugdgemeenteraadsleden die nu in groep 8 zitten ook zitting. De leden uit groep acht in de jeugdgemeenteraad zijn: Lin van der Putten van Basisschool de Heindert, AarleRixtel, Justus van den Oetelaar van Openbare basisschool de Driehoek, AarleRixtel, Sjoerd Knukkel van Basisschool de Brukelum, AarleRixtel, Saar Willems van Basisschool de Raagten, Beek en Donk, Gijs v.d. Avoird van Dalton Basisschool 't Otterke, Beek en Donk, Juul Aikema van Basisschool de Muldershof, Beek en Donk, Koen van Leuken van Openbare basisschool Het Klokhuis, Beek en Donk, Teus van der Aa van Basisschool de Sprankel, Lieshout, Janneke Beniers van de Bernadetteschool, Mariahout.