Afbeelding

60 Jaar F. Vereijken & ZN BV (1958 - 2018)

Algemeen

Lieshout - In 1958 is vader Frans Vereijken gestart met het bedrijf door het kopen van een tractor en machines om bij de boeren loonwerk te gaan verrichten. Daarnaast deed hij het melktransport dat toentertijd in melkbussen werd vervoerd van de boeren naar de melkfabriek Campina in Eindhoven.

Door de jaren heen werd werden de machines en de werkzaamheden steeds verder uitgebreid en kwam er ook steeds meer personeel in dienst vooral tijdens de oogstperiodes. Ook het cultuurtechnisch werk werd een belangrijk deel van de omzet, vooral in de jaren zeventig toen de ruilverkaveling speelde.

In 1976 zijn de zonen Isidoor en Gerrit samen in het bedrijf gestapt en is er met vader Frans een VOF opgericht, daar is in 1980 Frans jr. nog bijgekomen en toen was het familiebedrijf compleet.

In de jaren tachtig en negentig is het bedrijf in een groeiperiode terecht gekomen waar zowel loonwerk als ook grondwerk, sloopwerk en cultuurtechnisch werk werd verricht wat op een gegeven moment 33 werknemers opleverde.

Toen in het begin van de nieuwe eeuw het loonwerk langzaam terugliep daar er veel boeren stopte is er de keuze gemaakt om met het loonwerk grotendeels te stoppen.

F. Vereijken & ZN BV heeft ook dieptepunten meegemaakt toen in 1995 vader Frans overleed op 69-jarige leeftijd en Isidoor in 2008 op 53-jarige leeftijd.

Geen enkel bedrijf kan zonder kundig en betrokken personeel en daar is bij Vereijken nooit een gebrek aan geweest. Heden zijn er 19 werknemers in dienst waarvan er meerdere een jubileum van 25, 40 en 50 jaar in dienst hebben gevierd.

Op dit moment worden er vooral werkzaamheden verricht als onderaannemer in de bouw en bieden we een compleet pakket aan in de grond, sloop, straatwerk en cultuurtechnisch werk. Onze sterke punten zijn: Wij denken in oplossingen en nee verkopen is geen optie!

Met het hele personeel en partners hebben wij ons 60-jarig jubileum gevierd met een activiteitenweekend in Duitsland.