Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 9b0721
Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)
Gemeente

Afsluiting van het Europese gouden jaar

Laarbeek - Gemeente Laarbeek sluit het 'gouden jaar' van de Europese Entente Florale feestelijk af. Op 26 september vindt de sfeervolle 'Laarbeek schittert in het groen'-avond plaats in het Dorpshuis in Lieshout (Grotenhof 2). Ook is dan de spannende ontknoping van de vergroeningswedstrijd, GroenStrijd 2.0. Alle inwoners van Laarbeek en geïnteresseerden zijn van harte welkom om de avond bij te wonen!

Talkshow
Om 19.00 uur gaan de deuren open. Burgemeester Frank van der Meijden opent de avond om 19.30 uur. Hierna volgt een talkshow gepresenteerd door Anne-Marie Fokkens, bekend als tv-presentatrice bij Omroep Brabant en Ziggo Sport. Als vaste tafelgast is Nederlands bekendste tv-tuinman Lodewijk Hoekstra uitgenodigd. Samen met speciale Laarbeekse gasten blikken zij terug op de weg naar de gouden medaille, die de gemeente in september 2017 won. Ook wordt vooruit gekeken en praten ze over inwonersparticipatie en hoe ze Laarbeek klimaatbestendig maken. Het laatste gespreksonderwerp is de Groenstrijd 2.0, waarin 17 groepen buurtgenoten samen met lokale groenondernemers aan de slag zijn gegaan met het vergroenen van hun eigen straat. Aan het einde van de talkshow volgt de prijsuitreiking van Groenstrijd 2.0, waarna iedereen nog even gezellig met elkaar kan bijpraten onder het genot van een hapje en drankje.

Groencompetitie
In 2016 won Laarbeek de gouden medaille op nationaal niveau met het hoogste cijfer ooit én een speciale prijs op het gebied van biodiversiteit. Een jaar later, in september 2017, won Laarbeek een gouden award bij de Europese groencompetitie Entente Florale. Deze gouden titels vormen een blijvende blijk van erkenning voor het beleid van de gemeente en de inzet van vele vrijwilligers vanuit Laarbeek.

Het afgelopen jaar is de Europese gouden titel op verschillende manieren gevierd. Zo is gemeente Laarbeek met de campagne 'Laarbeek schittert in het groen' op zoek gegaan naar de gouden momenten van Laarbeek. Dat heeft vele mooie verhalen opgeleverd. Maar het meest tastbare 'gouden' project is toch wel de GroenStrijd 2.0. Meer over de GroenStrijd 2.0 is te lezen op www.laarbeek.nl/groenstrijd

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>