Afbeelding

Kuub bijt de spits af in Ons Tejater

Algemeen Recensie

Het theaterseizoen is weer begonnen en het was Cabaretgroep Kuub die afgelopen zaterdag 22 september, voor een uitverkocht huis, de toon zette voor een succesvolle start. Wat begon als een carnavalsoptreden is uitgegroeid tot een fantastisch avondvullend programma. Kuub gaf het de naam 'Stapel'. Je kunt er stapelgek van maken, want dat waren ze bij tijd en wijle.

Het vijftal wist de zaal van het begin tot het einde te vermaken met verrassend goede liedjes en leuke woordspelingen. Maarten van de Weijer zang en percussie, Mark van den Enden sax en zang, Jan Swinkels sax en zang, Jos Slaats trompet en zang en in stemmig zwart: Wim van Hest aan de piano.

Je kunt overal over zingen; ja ook over aambeien en over een string. Het beeldmateriaal zorgde voor hilarische aanvulling. Goed gevonden was de vertoning van het oude TV-programma 'Wie van de drie'. De clou ontsnapte steeds te vroeg.

Poedelvrees, je denkt dan aan iets anders dan wat op de beelden vertoond wordt. Ikea, je kunt er van alles mee, je kunt er zelfs over zingen. Net zoals over de skottelbraai. En dan ineens was er de romantiek. Veel bezongen en dus ook door Kuub.

Na de pauze verschenen de vier in lange regenjassen achter een houten balustrade. Ik dacht aan potloodventers, maar nee, ze zaten op een nudistencamping en durfden zowaar hun jas uit te doen. Flubber, flubber, flubber, flap, flap, flap. Je kunt je er iets bij voorstellen. Het publiek kon alle teksten meezingen die handig op het grote scherm verschenen. Aan het einde van het lied bleek het optreden toch iets minder gewaagd dan gedacht.

Mag ik dan bij jou werd omgetoverd tot moet dat nou bij mij. Als dialectliefhebber klonk het mij allemaal letterlijk als muziek in de oren. Helemaal geniaal was de Vlaamse uitvoering van de Vlaamse Reus. Een weelderige Vlaamse dame op het scherm zorgde ervoor dat je niet aan het konijnenras ging denken.

Natuurlijk was er een daverende toegift en na afloop werd er nog lang nagepraat aan de bar. Het Theaterseizoen is geopend in Lieshout. Moge dat duidelijk zijn!!

Nelly de Groot-Cooijmans