Logo mooilaarbeek.nl
Het kunstwerk bij de 'Bavaria-rontonde' wordt momenteel opgeknapt   | Fotonummer: 193226
Het kunstwerk bij de 'Bavaria-rontonde' wordt momenteel opgeknapt (Foto: Martin Prick)
Gemeente

Ron van de Ven blij met opknapbeurt Accretio

Laarbeek - Sinds een paar maanden wordt er door de gemeente actie ondernomen om de Accretio in volle glorie te herstellen.

In een uitgave van DeMooiLaarbeekKrant in juni van dit jaar, stond een artikel waarin Ron van de Ven zijn verdriet uitte over de verslonzing van zijn kunstwerk op de Bavariarotonde. Ron is de ontwerper van de Accretio, oftewel 'het bierdopje' op de rotonde in Lieshout. "Al twee weken na het verschijnen van het alles behalve positieve artikel over de staat van onderhoud, kreeg ik een telefoontje van de gemeente Laarbeek", zegt Ron. "Ze zegden mij toe op korte termijn met een schoonmaak- en schilderbeurt te gaan starten. Inmiddels heb ik al contact gehad met het schildersbedrijf met de vraag welke kleur en welk verfpakket er gebruikt gaat worden".

Ron is in het dagelijks leven docent op het creatieve instituut Sint Lucas in Boxtel. "Veel van mijn collega's in Laarbeek hebben het artikel gelezen en ze houden mij dagelijks op de hoogte van de stand van zaken. Ik ben heel blij, dat er nu eindelijk werk van wordt gemaakt, want langer wachten met onderhoud brengt alleen meer werk met zich mee. Nu is er nog weinig roestvorming, maar ook dit begin van aftakeling was niet nodig geweest". Samen met veel inwoners van Laarbeek en andere mensen, die het kunstwerk (bijna) dagelijks zien, hoopt Ron, dat de Accretio na de opknapbeurt weer een hele tijd een beeldbepalend (en schoon) icoon kan zijn.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>