Archieffoto
Archieffoto Foto: Joost Duppen

Prima debuut Sportcafé D'n Ekker

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - De eerste ronde van de WAC Beek en Donk (Zaalvoetbalcompetitie) werd donderdagavond 20 september afgewerkt. Sportcafé D'n Ekker kon terugzien op een prima debuut.

Hurkmans Plaatwerk BV en DK Garagebedrijf troffen elkaar in het eerste duel van de nieuwe competitie. Nu niet als B-klassers, maar als A-klassers. Voor DK bekend terrein, Hurkmans maakt haar debuut op het hoogste WAC-niveau. DK opende sterk en nam de 1-0 voorsprong na 6 minuten gespeeld te hebben. Het duurde lang voordat de B-klasse-kampioen daar iets tegenover kon stellen. Pas in de laatste 12 minuten gelukte het hen de achterstand gelijk te trekken en een voorsprong te nemen. In een spannende slotfase nam het definitief afstand en won het zo het duel der promovendi met 3-1.

Lindeboom Accountants & Belastingadviseurs moest voor de tweede maal in het nog prillen seizoen een nederlaag slikken. Bleek verleden week Aben & Slag nog een maatje te groot te zijn, nu was het Café-Zaal de Tapperij die er geen twijfel over liet bestaan wie er deze avond de sterkste was, zij stapten als winnaar van het zaalvoetbalveld: 6-1. Vooral N. Jansen was op dreef met drie doelpunten. Ook C. van den Boogaard liet zich gelden en tekende voor 2 goals. Met zes uit twee kent de Tapperij een prima start. Lindeboom is rampzalig gestart met nul punten, eveneens uit twee duels.

De A-klasse kende nog een treffen en wel tussen Aben & Slag Advocaten en Go-People BV. Beide teams speelden ook in de eerste speelronde en konden dus nu een behaalde punten uit gaan breiden. Dat deden ze ook, weliswaar eerlijk verdeeld. Na het eindsignaal stond de stand van 2-2 op het scorebord. Aben & Slag kende de beste start en kwam op 1-0. Go-People deed al snel wat terug en net zo snel stond het 2-1 voor. Met nog een kwartier te spelen werd de stand gelijk getrokken waar beide teams uiteindelijk vrede mee moesten hebben.

De B-klasse kende een debutant: Sportcafé D'n Ekker, gestoken in de Argentijnse kleuren, nam het in haar allereerste zaalvoetbalwedstrijd op tegen Café Thuis. Een enerverend potje tussen de mannen van Café Thuis, die na een aantal magere jaren hopen de rode lantaarn over te dragen en de nieuwelingen. Met een 2-2 stand gingen de opponenten de laatste tien minuten in. Daarin wist T. Bouw het verschil te maken namens D'n Ekker. Met treffer 2 en 3 van zijn schoen schoot hij D'n Ekker naar de eerste winst in haar bestaan. Café Thuis had lang hoop op in ieder geval één punt, maar kwam uiteindelijk bedrogen uit. Extra zuur was het doelpunt van oudgediende G. van Empel, nu in dienst van Sportcafé D'n Ekker.

Tenslotte was daar nog het duel tussen BrabantTent en FC Avondrood. Teams die gelijkwaardig aan elkaar zijn, zo bleek door de jaren heen. Ook in dit duel leek dit lange tijd het geval. Een energiek Avondrood en een loerend BrabantTent wat in naam van T. van de Laarschot ook een uitblinkende doelman had deze avond. Individuele oprispingen van BrabantTent zorgde uiteindelijk voor de drie punten. Na de 2-0 vlak voor tijd leek het kat in het bakkie, maar Avondrood deed snel iets terug. De spannende slotfase bracht geen verandering en dus kende BrabantTent de betere seizoenstart.