Thijs van Sinten haalde het eerste punt binnen voor BCL
Thijs van Sinten haalde het eerste punt binnen voor BCL

Competitiestart voor jeugd Badminton Club Lieshout

Sportnieuws Sport

Lieshout - Het jongste team van Badminton Club Lieshout is aan haar allereerste competitie begonnen. Na een aarzelende eerste wedstrijd (uit) werd in de tweede wedstrijd (thuis) meteen al een punt gehaald. Een knappe presentatie voor het team dat voor het eerst aan de competitie deelneemt.

Spelvreugde
Deelnemen aan de Districtscompetitie van Badminton Nederland is héél wat anders dan wekelijks trainen en onderling wat partijtjes spelen. Daar is de jongste jeugd van Badminton Club Lieshout bij de eerste competitiewedstrijden wel achter gekomen. Zeker als je tegen leeftijdsgenoten speelt die al (veel) vaker competitie hebben gespeeld is het lastig om sowieso punten te maken, laat staan een set of een hele partij te winnen. Het U13 team dat in de leeftijdscategorie tot 13 jaar speelt, is daar nu wel achter gekomen. Toch spelen ze volop fanatiek, vechten ze voor ieder punt en ontwikkelen ze zich razendsnel. Belangrijkste wat daarnaast erbij hoort is spelvreugde. Nou, die is er volop bij de jongste badmintonners van Badminton Club Lieshout.

BC 't Veertje-U13 – BCL-U13: 8-0
In de allereerste wedstrijd van Nils van Velthooven, Thijs Sinten, Sem van de Baar, Ties Kersten en Jools van den Acker had de Lieshoutse jeugd weinig in te brengen tegen de leeftijdsgenoten uit Boekel. Nils van Velthooven en Thijs Sinten kwamen in hun dubbelpartij nog het verste: zij verloren met 'slechts' 21-18 en 21-16. Jools van den Acker en Sem van den Baar probeerden wat ze konden, maar konden dat niet na doen: zij verloren de dubbelpartij met 21-8 en 21-14. Vijfde speler Ties Kersten kon hier ook geen verandering in brengen: hij speelde fanatiek in zijn singlepartij, maar verloor helaas met 21-11 en 21-10, waardoor het team de allereerste wedstrijd met lege handen moest afsluiten.

BCL-U13 – BC Geldrop-U13/2: 1-7
Ondanks het verlies van de totale wedstrijd was er volop vreugde bij het jeugdteam. Eerst behaalde Jools van den Acker in zijn singlepartij voor het eerst een set: hij wist de eerste set van zijn singlepartij met 21-18 binnen te halen. Dat hij de volgende sets daarna met 10-21 en 13-21 verloor was niet erg: het eerste schaap was over de dam. Op de andere baan deed Thijs van Sinten het zowaar nog beter. Hij verloor de eerste set met 6-21, maar knokte zich in de tweede set naar een 21-18 overwinning. In de beslissende derde set ging het steeds gelijk op en was het érg spannend. Bij 22-20 wist Thijs uiteindelijk het verdiende allereerste punt voor het jeugdige team binnen te halen.