De vissers van Het Geduld en Ons Genoegen
De vissers van Het Geduld en Ons Genoegen

Uitwisseling Viswedstrijd HSV Ons Genoegen en Het Geduld

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - Traditioneel wordt er sinds enkele jaren een onderlinge viswedstrijd gehouden tussen HSV Ons Genoegen uit Gemert en HSV Het Geduld uit Beek en Donk. Dit jaar werden deze gehouden op 5 mei in Gemert en afgelopen zaterdag 22 september in Beek en Donk. Ook dit jaar moest Het Geduld de overwinning laten aan hun Gemertse visvrienden.

In beide wedstrijden werd goed vis gevangen en hadden ze veel werk om de vis geteld en gewogen te krijgen. Wat opviel was dat er in de 2e wedstrijd minder vissen werden gevangen, maar dat waren wel veel grotere vissen van meer dan 1 kg per stuk.

Bij de wedstrijd van 5 mei wist HSV Ons Genoegen 346 vissen te vangen met een totaal gewicht van 13.606 gram. HSV Het Geduld ving 227 vissen, met een totaal gewicht van 7.108 gram.

Op 22 september ving Ons Genoegen 129 vissen en Het Geduld wist er 118 uit het water te halen. Deze vissen waren goed voor een gewicht van, resp. 14.950 gram en 13.995 gram.

Over 2 wedstrijden waren Rien van de Ven (5 pt.), Nol van de Ven (13 pt.) en Marc Donkers (19 pt.) de beste vissers.

Ondanks alles mochten de vissers in Beek en Donk niet mopperen want ze verloren nipt. Een paar vissen en 1 kilo. Met name de jongeren als Teun Bosmans en Ilse Mastbroek hebben een groot aandeel gehad in de uitslag. Al bij al een geslaagde uitwisseling die beide verenigingen moeten blijven voortzetten.