Pim v.d. Tillaart (links in duel) scoorde voor ASV'33 de gelijkmaker (archieffoto) Foto: Marcel van de Kerkhof (A-R)

ASV'33 kent goede start competitie

Aarle-Rixtel - ASV'33 heeft afgelopen zondag de eerste drie punten binnen gehaald. De ploeg van Johnny Nooijen ontving op een regenachtig sportpark 'de Hut' het Helmondse PVV.

In een gelijk opgaande wedstrijd kreeg ASV'33 in de 10e minuut de eerste kans. Teun de Koning nam een strakke corner die naast werd gekopt door Thimo van der Steen. Tien minuten later schoot Teun van Asten via een verdediger op goal, maar zijn schot werd door de keeper van PVV over het doel getikt. ASV'33 was in deze fase van de wedstrijd sterker maar wist zichzelf niet te belonen. Ook toen Peer van de Kerkhof in de 36e minuut de bal scherp voorlegde, was er niemand om hem in te schieten. Helaas voor de ploeg uit Aarle-Rixtel gebeurde dit twee minuten later wel aan de andere kant. Een afgeslagen corner van PVV werd van buiten het strafschopgebied binnen geschoten en dat bracht de stand op 0-1. Dit was tevens de ruststand.

Na rust had ASV'33 de moed niet in de schoenen laten zakken en ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. In de 50e minuut gaf Thomas Fritsen een mooi steekbal op Teun de Koning, hij gaf de bal voor op Thimo van der Steen, die met zijn linkerbeen de score op gelijke hoogte bracht. In de 71e minuut onderschepte een speler van PVV de bal op het middenveld en schoot van ver op de uitstekend keepende Marijn Verbakel. Drie minuten later moest diezelfde doelman weer in actie komen. Een voorzet vanaf rechts werd hard op Martijn Verbakel geschoten, die de bal met een prachtige reflex wist te keren. Hierna was het weer de beurt aan ASV'33 om een doelpunt te forceren. Een vrije trap van Erwin van Dijk kwam op het hoofd van Pim van den Tillaart, die met een harde kopbal via de keeper en de paal het doel wist te vinden. Deze voorsprong zou ASV'33 niet meer uit handen geven wat de eindstand op 2-1 bracht.

Volgende week gaat ASV'33 op bezoek bij Milheezer Boys voor de tweede competitiewedstrijd van het seizoen.

Opstelling ASV'33: Martijn Verbakel, Robbert Mol, Pim van den Tillaart, Bart Wilms, Erwin van Dijk, Nik de Fockert, Teun van Asten, Peer van de Kerkhof, Thomas Fritsen, Teun de Koning (/75e Kevin van Schijndel), Thimo van der Steen