Tim Barten scoort voor vv Mariahout (Archieffoto)

Mariahout en MVC delen de punten

Mariahout - Op een natte zondagmiddag was het MVC uit De Mortel dat wél in de gaten had dat er al om 14.00 uur werd afgetrapt, want binnen twaalf minuten keek Mariahout al tegen een 0-2 achterstand aan.

Al in de vierde minuut was het raak. Zo werd de bal uit een afgeslagen corner opnieuw ingezet door Gidi Manders precies op het hoofd van Kevin Verheijen die fraai inkopte: 0-1. De 0-2 kreeg MVC op een presenteerblaadje vanwege zwak ingrijpen door het centrale verdedigingsduo van Mariahout. Het was wederom Gidi Manders die Alvin van Mierlo een niet te missen kans gaf. Hij faalde dan ook niet en scoorde de 0-2. Deze tussenstand was niet het gewenste debuut voor doelman Dominique Leenders die bij beide goals geen blaam trof en een prima wedstrijd keepte. Mariahout herpakte zich en scoorde in de 20e minuut de aansluitingstreffer. Stan Brugmans was de MVC-verdediging te snel af en scoorde fraai in de verre hoek: 1-2. Hierna behield Mariahout het veldoverwicht maar dat leidde niet tot echte mogelijkheden. Ook de vele hoekschoppen die Mariahout mocht nemen zorgden niet voor doelrijpe kansen.

In de 2e helft kwam Mariahout juist goed uit de startblokken. Op aangeven van Michel Leenders lobde Tim Barten fraai de 2-2 binnen over doelman Spoormakers van MVC. Halverwege de 2e helft kreeg Mariahout een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Competitie-debutant en aanwinst Noah van Rossum combineerde door de MVC-verdediging en liep samen met Michel Leenders alleen op doelman Spoormakers af. Helaas ontbrak de zuiverheid, zodat ook deze kans verloren ging. Het spelbeeld werd er niet beter op waardoor de wedstrijd eindigde in 2-2 onder prima leiding van scheidsrechter Habraken.

Aanstaande zondag speelt Mariahout om 14.30 uur uit bij Bavos, dat eveneens gestart is met een 2-2 gelijkspel én waar oud-trainer Wim de Roy aan het roer staat.