Vlnr: Yvonne van Zutven, Marloes Kluijtmans en Yvonne Westhoff
Vlnr: Yvonne van Zutven, Marloes Kluijtmans en Yvonne Westhoff

Marloes Kluijtmans 6e bij Interland Cup

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - De Interland Cup werd van 20 tot 22 september gehouden in Mierlo. De Interland Cup is een internationale wedstrijd voor de disciplines vrijrijden en paarrijden binnen het kunstrolschaatsen. De Interland werd al voor de 38e keer georganiseerd en is een bekend en populair toernooi in de Europese rolschaatssport.

De 38e editie had de meeste deelnemers ooit, maar liefst 138 kunstrolschaatsers. Ook de mannen waren dit jaar met 27 deelnemers beter vertegenwoordigd dan ooit. Van 20 tot 22 september kwamen 10 landen met hun geselecteerde sporters naar Mierlo.

De Nederlandse rolschaatsbond had voor Nederland 13 rijdsters en 2 rijders geselecteerd, allemaal uitkomend in verschillende klasses. Marloes Kluijtmans was de enige van rollerclub De Oude Molen uit Beek en Donk die geselecteerd was voor het Nederlandse team.

Marloes kwam uit in de hoogste klasse, namelijk de Senioren. Een mooi sterk veld van 11 deelneemsters waarvan 7 rijdsters een vergelijkbaar niveau hadden en erg aan elkaar gewaagd waren. Vrijdagavond mocht Marloes haar korte kür laten zien. Ondanks het ontzettend late tijdstip liet zij een mooie korte kür zien, waarbij Marloes op een voorlopige, verassende 6e plek belandde.

Op zaterdag mocht zij haar lange kür van 4.40 min. aan de internationale jury laten zien. Marloes reed ook een nette lange kür en kon haar 6e plaats vast houden. Een erg mooi resultaat en zowel Marloes als trainsters Yvonne Westhoff en Yvonne van Zutven zijn trots op het resultaat. Marloes sluit hiermee het seizoen van 2018 af en kan zich op gaan maken voor het nieuwe seizoen in 2019, waarbij een nieuw jury systeem gehanteerd zal worden. Door dit systeem zijn er genoeg nieuwe uitdagingen en kan er in de winter hard getraind gaan worden.