De grutto
De grutto

Huiskamer van Lieshout: lezing over weidevogels

Algemeen Lezingen

Lieshout - Elke laatste vrijdag van de maand vindt in de Huiskamer van Lieshout het koffie uurtje plaats. Dat is althans het voornemen van het comité Hofkamer. Vorige maand werd het eerste koffie uurtje geopend door de taalkundige en schrijver Wim Daniëls. De belangstelling was groot.

Het tweede koffie uurtje wordt gehouden op vrijdag 28 september vanaf 10.00 uur, ook weer in de Huiskamer van Lieshout, in woonzorgcentrum Franciscushof. Het is bedoeld voor iedereen die op zoek is naar contact, gezelligheid en een beetje ontspanning. Ditmaal is als gast en spreker uitgenodigd de vogelaar Jaap Wijdenes uit Beek en Donk.

Het koffie uurtje is een vrij nieuw initiatief in Lieshout. Inwoners van Lieshout die het fijn vinden om anderen op een ontspannen manier te ontmoeten, hun netwerk willen uitbreiden of op zoek zijn naar informatie op allerlei gebied kunnen maandelijks in de Huiskamer van Lieshout terecht voor een kopje koffie. Met enige regelmaat worden er dan ook sprekers uitgenodigd die een onderhoudend of interessant verhaal komen brengen. Ditmaal is dat Jaap Wijdenes uit Beek en Donk die veel kennis heeft van de weidevogels die men in het Laarbeeks buitengebied aantreffen. Hij is een geestdriftig verteller. Hij laat u zelfgemaakte filmbeelden zien van de kievit, de scholekster, de wulp en de grutto. Hij gaat in zijn verhaal in op het hoe en waarom van de weidevogelbescherming.

In een eerdere bijeenkomst genaamd 'Goed voor elkaar' is er gesproken over de gevolgen van de veranderende zorg in Nederland. Dat geldt niet alleen voor mensen die nu een beroep op de zorg moeten doen. Dat geldt voor iedereen. Overheden en instanties verwachten steeds meer dat mensen zo lang mogelijk voor zichzelf blijven zorgen. Je moet het voor jezelf goed regelen, maar dat hoef je natuurlijk niet alleen te doen. Dat doe je samen met de mensen om je heen: jouw netwerk. In de Huiskamer van Lieshout wordt u de mogelijkheid geboden om te bouwen aan dat netwerk.

De Huiskamer van Lieshout, gelegen in het prachtige Franciscushof, heeft de potentie om een echte Huiskamer te worden voor de senioren van Lieshout waar gezelligheid, ontmoeting en ontspanning hoog in het vaandel staan. Tot morgen 28 september om 10.00 uur. De koffie staat klaar. Welkom!