Archieffoto
Archieffoto Foto: Martin Prick

Hengelsportvereniging Het Geduld wacht op water en elektriciteit

Algemeen Sport

Beek en Donk - Dit jaar bestaat hengelsportvereniging Het Geduld 90 jaar en dit willen zij vieren met alle leden en aanhang. Helaas kan dit nu opnieuw niet doorgaan. De reden is dat zij nog steeds geen elektriciteit en water hebben, waardoor er geen fatsoenlijke mogelijkheid is om alles goed te organiseren. Ook het geplande bruggetje is nog niet gerealiseerd en staat boven aan de wachtlijst.

De organisatie was in de veronderstelling dat alles op tijd gerealiseerd kon worden, maar ambtelijke molens draaien niet zo snel. Natuurlijk hebben zij daar begrip voor, dat niet alles zo maar gedaan kan en mag worden, maar zo duurt alles toch wel heel lang.

Lange tijd waren zij er van overtuigd dat zij water en elektriciteit aan konden sluiten bij de sporthal. Alles zag er veelbelovend uit, maar een tijd geleden kreeg de hengelsportvereniging te horen dat zij hier niet aan mee wilden werken, wat voor de vereniging een grote teleurstelling is. Nu moet er weer een andere oplossing gevonden worden. Wethouder Ria van der Zanden en de Coördinator beheer openbare ruimte Roy de Haan bekijken nu welke oplossing mogelijk, en vooral betaalbaar is. De visvereniging heeft al een mooie kleine ruimte gebouwd met daarin een toiletruimte en keukentje. Maar zonder water en licht heb je daar niets aan. Zij hadden een begroting opgesteld wat alles ging kosten, alles zo zuinig mogelijk en door eigen mensen gemaakt.

Projectleider Toon Jansen regelt het hele plan. Toon regelt, coördineert, bouwt en tovert enorme mooi dingen rond de vijver voor de vereniging! Ook de daaraan verbonden kosten zijn voor deze vereniging niet te betalen. Zij hebben zelf al veel geïnvesteerd rond de vijver. Alles wat zij doen is rond de vijver die van de gemeente gepacht wordt. De gemeenteraad had al toestemming gegeven om de kanten van de vijver, die zeer gevaarlijk waren, te laten vervangen. De kanten zijn aangevuld en ingezaaid en alles ziet er prachtig uit. Ook is er een nieuw wandelpad rond de vijver aangelegd, zodat iedereen de visstekken, welke ook vernieuwd zijn, goed kan bereiken. Aan de andere kant van de vijver is er een nieuwe visstek voor mindervalide bijgekomen, zodat ook zij in het zonnetje kunnen vissen. Nu nog het bruggetje om er te kunnen komen. Dit alles ziet er prachtig uit. Kom eens kijken als u in de buurt bent!

Doordat de vijver maanden gesloten is geweest om te vissen is er op zaterdag en zondag 20 en 21 oktober een weekend forelvissen, gratis voor alle leden, als compensatie dat ze zo lang niet op hun geliefde vijver hebben kunnen vissen.