Afbeelding
Foto: Mark Barten

Weinig overlast ervaren werkzaamheden Lieshoutseweg Beek en Donk

Algemeen Verkeer

Beek en Donk - Inmiddels is de weg al weer enkele weken open en kan het doorgaande verkeer van Lieshout richting Gemert en vice versa weer rijden over de Lieshoutseweg. Dat de weg aangepakt zou worden was ruim van te voren bekend.

Eerder werden al de gedeeltes tussen Lieshout en Gerwen en vanaf de Bavariarotonde tot aan het Commanderij College vernieuwd. Daar werd 's nachts gewerkt en konden mensen overdag gewoon gebruik maken van de weg. Net zoals bij de aanpassing van de weg vanaf de Beekse Brug tot aan de rotonde bij Gemert. Ook daar mocht overdag gewoon gebruik gemaakt worden van de weg.

Maar op de Lieshoutseweg, vanaf het Commanderij College tot aan de kruising met de Oranjelaan, kon er overdag geen gebruik gemaakt worden van de weg. Omdat de weg daar dicht bij de huizen ligt, mocht er alleen overdag gewerkt worden. Drie weken lang was de weg afgesloten en moesten mensen gebruik maken van alternatieve routes. TipLaarbeek vroeg aan inwoners hoe zij die drie weken ervaren hebben. Op de vraag of mensen overlast ervaarden vanwege de werkzaamheden aan de Lieshoutseweg gaf 34 procent van de mensen een neutraal antwoord en 31 procent zei weinig tot geen overlast te hebben gehad. 33 procent van de mensen die antwoorden was het eens met de stelling dat zei overlast ervaarden van de werkzaamheden. 'Onze straat wordt als alternatieve route gebruikt, mensen rijden veel te hard, het lijkt wel een racebaan', gaf iemand als toelichting. Een ander gaf aan: 'Het was af en toe lastig dat je niet kon oversteken van Berkendijkjenaar de Irisstraat, maar omdat de oversteek verbeterd werd, vond ik het niet erg'.

Van de mensen die overlast hadden van de werkzaamheden zeiden de meesten dat de drukte op de omleidingsroute voor de meeste ergernis zorgde, 53 procent van de mensen. Langere reistijden, hard rijden, onduidelijke aangeven omleidingsroute en veel sluipverkeer werd door veel mensen ook als hinderlijk ervaren in de drie weken van de werkzaamheden.

Ondanks de overlast die door 33 procent van de mensen werd ervaren, is het gros van de respondenten blij dat de Lieshoutseweg wordt aangepakt. 66 procent van de mensen. Veiligere plekken voor over te steken en natuurlijk ook een beter wegdek. 'Helaas geen tunnel voor voetgangers en fietser', gaf iemand wel aan.

Tot slotte werd ook nog gevraagd of mensen tips hadden. Het gros was duidelijk. Betere informatie over de omleidingen en duidelijke vooraf informeren. Dat is wat mensen misten. Maar uiteindelijk is men ook gewoon blij dat de weg is aangepakt.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding