Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 9d898b
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)
FOTO'S Fotoseries

Nieuwe AED bij Sporthal D'n Ekker

Beek en Donk – Hij valt meteen op: de nieuwe AED (= Automatische Externe Defibrillator) bij de voordeur van sporthal D'n Ekker. Deze AED is op 17 september toegevoegd aan het reanimatienetwerk van AED Alert Laarbeek. Vrijwilligers die kunnen reanimeren én in het netwerk zitten, hebben, met een code toegang tot de kast. Maar eerst 112 bellen blijft het allerbelangrijkste.

Betrokken leerlingen
Een brugklas van het Commanderij College is uitgenodigd om een kijkje te nemen en vragen te stellen over de nieuwe AED. Joep van Dijk en Joop Spek, van AED Alert Laarbeek, leggen het gebruik ervan uit, maar benadrukken dat er bij een calamiteit altijd eerst 112 gebeld moet worden. Dan snel starten met reanimeren en dan komt de AED, als hulpmiddel, in beeld. "De eerste zes minuten zijn cruciaal. De bloedcirculatie moet op gang blijven, er moet zuurstof naar de hersenen. En je moet weten dat de aanrijdtijd van de ambulance naar Laarbeek vaak 12, 13 minuten is."

Lees meer in DeMooiLaarbeekKrant van donderdag 4 oktober.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>