Ruud van Vijfeijken haalde als enige een 'clean sheet' in de eerste uitwedstrijd van het seizoen: hij won al zijn partijen tegen BC Oirschot.
Ruud van Vijfeijken haalde als enige een 'clean sheet' in de eerste uitwedstrijd van het seizoen: hij won al zijn partijen tegen BC Oirschot.

Vaandelteam Badminton Club Lieshout start met gelijke spelen

Sportnieuws Sport

Lieshout - Het vaandelteam van Badminton Club Lieshout: BCL-H1/Bouwcenter Swinkels speelt dit seizoen in de 'mannen tweede klasse' van de regio Noord Brabant. In deze klasse is, vanwege de beperkte inschrijvingen, slechts één afdeling. En, in die afdeling staat het Lieshoutse team na twee achtereenvolgende gelijkspelen (uit tegen BC Oirschot en thuis tegen BC Eindhoven) op een vierde plaats met acht wedstrijdpunten uit twee wedstrijden.

BC Oirschot-H1 - BCL-H1/Bouwcenter Swinkels: 4-4
In de allereerste wedstrijd van het seizoen 2018/2019 werden de partijen steeds eerlijk gedeeld met de gastheer uit Oirschot. In de startende dubbelpartijen verloren Wouter van Vijfeijken en Bert Manders met 21-18 en 21-19 van hun Oirschotse opponent. Op de andere baan wonnen Laurence Roijackers en Ruud van Vijfeijken wel: met twee keer 16-21 werd de tegenstander verslagen. Ook in de daaropvolgende singlepartijen werd steeds gedeeld. Eerste heer Wouter van Vijfeijken verloor van Dave van Straten. Tweede heer Ruud van Vijfeijken won daarentegen van Frank Jansen. Derde heer Bert Manders verloor vervolgens met 21-13 en 21-19 van Niek van de Wijdeven en Laurence Roijackers won tenslotte, als vierde heer, van Bas de Jong. Net als de voorgaande partijen werden de afsluitende dubbelpartijen ook wéér gedeeld. Laurence Roijackers en Wouter van Vijfeijken verloren, terwijl Ruud van Vijfeijken, samen met Bert Manders won.

BCL-H1/Bouwcenter Swinkels - BC Eindhoven-H2: 4-4
De thuiswedstrijd tegen het volledig Indiase tweede herenteam van BC Eindhoven was voor het Lieshoutse herenteam een hele pittige. De fanatieke en doorgewinterde Indiërs gaven flink tegenspel aan de Lieshoutse heren. Toch werden uiteindelijk drie van de vier singlepartijen gewonnen: alleen Laurence Roijackers kon tegen de grote Hrishikesh Patel niet winnen: hij verloor met 10-21, 16-21. Het gelijkspel, dat aan het einde op de borden stond werd vooral veroorzaakt door het verlies van drie van de vier dubbelpartijen. Alleen Wouter van Vijfeijken en Bert Manders wisten te winnen, zij het in drie zware sets van Uttam Kumar Elango en Rahul Todi. De andere drie dubbelpartijen werden in twee sets verloren van de sportieve gasten uit India, die namens BC Eindhoven het tweede herenteam vormen.